Petitchef

Raffaello de casă

Bomboane Raffaello fără lapte condensat! Acest desert italian conține puține ingrediente, este super simplu de preparat și este ideal pentru petreceri precum Crăciunul, Paștele și Zilele de naștere (de fapt, ori de câte ori ai chef). Așa că haideți vedeți pașii și videoclipul pe care l-am pregătit special pentru dvs.

Gustări
10 porții
10 min
2 h 40 m
5 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

10

Materiale

  • Castron
  • cratiță
  • forme de hârtie de bomboane

Preparare

  • Etapa 1 - Raffaello de casă
    Tocați mărunt ciocolata albă și puneți-o într-un castron.Dați deoparte. Într-o cratiță turnăm smântâna lichidă și o punem pe foc până aproape dă în clocot (puteți încălzi și la microunde).
  • Etapa 2 - Raffaello de casă
    Se toarnă smântâna fierbinte în vasul cu ciocolata. Se amestecă bine până se topește ciocolata și se obține o cremă netedă și omogenă. Se lasă să se răcească la temperatura camerei. Apoi se dă amestecul la rece (frigider) pentru minim 4 ore (și mai bine ar fi peste noapte).
  • Etapa 3 - Raffaello de casă
    După acest timp, zdrobiți napolitanele. Scoateți crema de la rece (frigider) și cu ajutorul unei linguri sau al unei spatule amestecați totul (ciocolata + napolitana).
  • Etapa 4 - Raffaello de casă
    Momentul modelării: Puneți în palmă aproximativ 1 linguriță cu vârf cu cremă. În centru, puneți 1 migdală. Acum formați o minge. Repetați operațiunea până se termină crema.
  • Etapa 5 - Raffaello de casă
    Fiecare bilă se rostogolește bine într-o farfurie cu nuca de cocos rasă, apoi se pune în cupa de hârtie. Dați la rece (frigider) pentru cel puțin 1 oră înainte de a le servi.
  • Etapa 6 - Raffaello de casă
    Gata! Savurați!

Observații:

Care este termenul de valabilitate pentru bomboanele Raffaello? Dacă mai aveți bomboane Raffaello rămase, păstrați-le într-un recipient ermetic timp de maximum 2 - 3 zile. Cu cât se păstrează mai mult timp în frigider, cu atât va fi mai puțin crocantă bomboana, deoarece conține napolitane care vor absorbi toată umezeala.

Cum să servesc Raffaello? La platoul de deserturi, la petreceri și zile de naștere, de Paște, Crăciun sau petrecerea de Anul Nou. Crăciunului. Serviți oricând aveți poftă, la o cafea sau un ceai bun.

Secretul se află în principal în ciocolată: asta pentru că ciocolata albă este cea mai dificil de prelucrat. Alege ciocolată albă de la o marcă bună.

Poze

Raffaello de casă
Raffaello de casă - poza 2
Raffaello de casă - poza 3
Raffaello de casă - poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Verrines cu raffaello (fără gătire)
Verrines cu raffaello (fără gătire)
4 porții
5 h 25 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Napolitain de casa
Napolitain de casa
8 porții
3 h 10 m
Ușor
Rețetă Bomboane de casa cu nuca de cocos
Bomboane de casa cu nuca de cocos
6 porții
1 oră
Ușor
5 / 5
Rețetă Ciocolata de casa vegana
Ciocolata de casa vegana
6 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Ferrero rocher de casă
Ferrero rocher de casă
6 porții
6 h 20 m
Dificil
4.1 / 5
Rețetă Snickers de casa vegan si fara gluten
Snickers de casa vegan si fara gluten
4 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează