Petitchef

Strudel cu mere

Altele
4 porții
10 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pentru impachetat:

Preparare

  • Intr-un bol punem cele 2 galbenusuri, iaurtul, praful de sare, apa minerala si faina cernuta. Amestecam si framantam pana iese un aluat neted, ca de paine, pe care il impartim in doua.
  • Din margarina ce a stat la temperatura camerei si cele 30g de faina facem o crema frecand cu o lingura margarina si incorporand treptat faina.
  • Lasam crema de margarina la o parte si luam o bucata de aluat. O intindem intr-un patrat, nu prea subtire si ungem cu o parte din crema de margarina.
    Apoi facem cate doua taieturi pe fiecare latura a patratului.
  • Apoi pliem catre mijloc, incepand cu colturile. De fiecare data suprapunem cu partea opusa celei pliate. Cand a terminat de impachetat,luam o folie si punem aluatul pe ea cu partea impachetata in jos, impachetam folia si dam la frigider pentru 15 minute.
    Cat primul aluat sade la frigider, ne vom ocupa si de cea de a doua foaie, procedand la fel.
  • Dupa 15 minute. scoatem de la frigider aluatul,il punem pe planseta de lucru, de data asta cu plierile in sus, repetand operatiunea. Dupa cea de-a doua operatiune, se tine iarasi la frigider 15 minute. apoi vom coace din el ce ne-am propus,in cazul meu strudel cu mere.
  • A folosit pentru umplutura: mere,zahar,scortisoara si pesmet de biscuiti. A intins prima foaie de aluat, pe mijloc am pus jumatate din compozitia cu mere,am facut taieturi aproximativ egale pe ambele laturi iar fasiile rezultate,le-am impletit peste umplutura de mere.
  • La fel a procedat si cu a doua foaie.Le-a pus intr-o tava,le-a uns cu ou batut si a dat la cuptorul incins de dinainte, pana s-a rumenit frumos.


Poze

Strudel cu mere
Strudel cu mere - poza 2
Strudel cu mere - poza 3

Întrebări:




Comentarii (77):

20/12/2013

Buna si deli

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/12/2013

Bravo....

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/10/2013

Excelenta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/09/2013

Se face cam greu pentru un incepator, care e si singur, dar se vede ca este o reteta bine gandita si deabia astept sa o scot acum din cuptor. arata beton!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/07/2020

Încearcă să folosești unt nu margarină.

(2) (0) Abuz
30/09/2016

Cu tinutul la frigider, in atatea etape, s-a dus toata ziua.
Cristi.

(2) (2) Abuz
12/10/2015

Deja simt aroma de scortisoara...

(0) (0) Abuz
08/02/2015

Arata bine acest produs

(0) (0) Abuz
09/01/2015

Merita incercat.......

(0) (0) Abuz
03/12/2014

Super!!!!merita incercat...((((bravoooo!!!!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 8

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Comentarii de pe Facebook

Tot timpul va ganditi la ceva bun! Un deliciu!


Rețete inrudite

Rețetă Mere coapte cu scortisoara
Mere coapte cu scortisoara
4 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarte subțiri cu mere
Tarte subțiri cu mere
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu mere, nuci si scortisoara
Tarta cu mere, nuci si scortisoara
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Piure de mere la multiooker cookeo
Piure de mere la multiooker cookeo
2 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Aperitiv samosas cu mere si scortisoara
Aperitiv samosas cu mere si scortisoara
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Strudelul cu mere - specialitate vieneza Strudelul cu mere - specialitate vieneza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează