Petitchef

Timbale

Aperitiv
4 porții
50 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
2 vinete taiate felii

ulei de masline

sare

piper

200-250 g paste fainoase(penne pasta)


250 g carne tocata vita

100 g carne tocata porc sau amestec carnati

150 ml vin rosu

1/2 cup mazare congelata

1 cup pasta de tomate

1 1/2 cups mozarella taiata cuburi mici

3/4 pecorino romano rasa

busuioc tocat marunt

Preparare

  • Pregatim feliile de vinete si le "grill-am" pe ambele parti, pana se inmoaie si se rumenesc frumos.
    Intr-un vas incapator, uns cu putin ulei de masline, acoperim marginile si fundul cu feliile de vinete; lasam sa cada peste marginile vasului jumatate din feliile de vinete, cu care, la final, vom acoperi umplutura.
  • Fierbem pastele in apa cu sare. Scurgem pastele.
    Intre timp, intr-o tigaie, prajim ceapa (taiata marunt)in 2 linguri ulei de masline, aproximativ 3 min. Adaugam carnea de vita si porc si mai prajim totul aproximativ 5 min. Adaugam si vinul si lasam pe foc pana tot lichidul s-a evaporat.
  • Luam de pe foc si adaugam mazarea decongelata si sosul de rosii, branzeturile si pastele.Se potriveste de sare si piper.Se adauga si putin busuioc taiat marunt.
  • Amestecam bine totul.
    Transferam amestecul de mai sus in tava pregatita si "tapetata" cu vinete. Presam bine cu lingura si inchidem bine cu marginile vinetelor, adaugand si 1-2 felii extra daca e cazul.
  • Dam tava la cuptorul incins la 350F timp de aprovimativ 35-40min, pana cand branzeturile s-au topit. Scoatem din cuptor si lasam sa se "odihneasca" vreo jumatate de ora.
  • Il transferam pe o tava si presaram cu extra Pecorino Romano pe deasupra. Se serveste cald, nu fierbinte. Pentru a-l servi taiat felii, are nevoie de cateva ore de "odihna", dar e asa de bun, ca e cam greu de asteptat .

Poze

Timbale, poza 1Timbale, poza 2Timbale, poza 3Timbale, poza 4Timbale, poza 5Timbale, poza 6





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Lasagna
Lasagna
4 porții
1h20m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Mancare de vinete cu carne de vaca
Mancare de vinete cu carne de vaca
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Ratatouille + musaka = love
Ratatouille + musaka = love
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Banh bao
Banh bao
6 porții
2h20m
Dificil
3.2 / 5
Rețetă Tajine cu chiftele
Tajine cu chiftele
8 porții
1h20m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Hachis Parmentier - varianta usoara
Hachis Parmentier - varianta usoara
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: