Petitchef

Visinata

Aperitiv
6 porții
10 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1 kg. de visine proaspete

400-500 g. zahar

alcool cat sa cuprinda visinele


sirop de visine

Preparare

  • Se aleg visine, cat mai frumoase, coapte si intregi. Se spala cu grija; se rup coditele.Se umplu cu ele sticle mari, speciale pentru visinata, de 3-4 kg, cu gatul larg.Se pune un rand de visine, unul de zahar tos si asa mai departe.
  • Se leaga borcanul si se tine cateva zile la soare pana isi lasa visinele zeama si zaharul incepe sa se topeasca. Din cand in cand se scutura usor borcanul ca sa se aseze visinele.
  • Se toarna apoi alcool cat sa acopere visinele, rom si sirop de visine dupa gust si se leaga borcanul cu hartie pergament. Se aseaza din nou intr-un loc la soare si se lasa 2-3 saptamani.
  • Dupa gust, visinata se poate servi impreuna cu visinele sau numai zeama, iar visinele se servesc separat.e minunata pentru insiropat blaturi sau oricum, oricand.

Poze

Visinata, poza 1
Visinata, poza 2
Visinata, poza 3

Întrebări:




Comentarii:

19/06/2013

SUPER!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/07/2013

Foarte buna reteta

(0) (0) Abuz
23/06/2013

Relativa cantitatea de alcool...depinde de recipient.trebuia gramajul

(0) (0) Abuz
17/06/2013

Esti varză

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Visinata
Visinata
10 porții
20 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Visinata
Visinata
6 porții
72 ore
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Rum Baba
Rum Baba
12 porții
4h20m
Dificil
4.5 / 5
Rețetă Opéra-desertul suprem
Opéra-desertul suprem
10 porții
2h8m
Dificil
3 / 5
Rețetă Mojito Royal cu Prosecco
Mojito Royal cu Prosecco
1 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.