Petitchef

Zebra

Aperitiv
6 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
18 albusuri

21 linguri de zahar

24 linguri de nuca macinata

9 linguri de faina


pt fiecare foaie cate:

6 albusuri, 7 linguri zahar, 6 linguri nuca, 3 linguri faina

18 galbenusuri

18 linguri zahar

400 g unt

2 plicuri zahar vanilat

15 linguri de zahar le punem intr-o craticioara la caramelizat.

Preparare

  • Fiecare foaie in parte se face separat astfel: bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana se topeste si se formeaza o spuma densa ce nu curge, adaugam nucile si faina si amestecam usor cu o lingura de lemn.
    intindem compozitia pe dosul tavii unse bine cu ulei sau cu hartie de copt.
    coaceam bezeaua la foc potrivit pana se usuca si devine aurie.
  • Galbenusurile se pun la fiert pe aburi cu zaharul.
    se bate bine cu telul incontinuu pana se leaga o crema foarte groasa, punem zaharul vanilat si o lasam la racit....daca nu o fierbeti suficient crema va fi prea moale.
    cand s-a racit o mixam cu untul.
  • Cand s-a topit zaharul il turnam intr-o cratita sau tava unsa bine cu ulei si-l lasam sa se raceasca....atentie nu lasati sa devina maroniu pt ca va avea un gust amar.
    zaharul racit se baga intr-o punga sau un servet si se piseaza cu ciocanul .
  • Ungem foile de bezea cu crema, ultimul strat e cel de crema si deasupra presaram krantzul se taie a doua zi.

Poze

Zebra, poza 1Zebra, poza 2Zebra, poza 3Zebra, poza 4



Comentarii (11):

constanta_s2014
constanta_s2014, 01/12/2017

Intram in faliment cu cantitatile astea!

(0) (0) Abuz
perjoiu rodica_p2013
perjoiu rodica_p2013, 01/12/2017

Acum chiar ne-ai lovit cu atitea oua cind s-au scumpit ,poate de Pasti ca atunci se mai ieftinesc,e foarte costisitoare !

(0) (0) Abuz
03/07/2016

18Oua?????????????doamne ce este asta?

(2) (0) Abuz
03/07/2016

"pt fiecare foaie cate:
- 6 albusuri, 7 linguri zahar, 6 linguri nuca, 3 linguri faina
- 18 galbenusuri
- 18 linguri zahar
- 400 g unt..."
Cum e posibil sa folosesti asemenea cantitati uriase doar pentru o singura foaie de prajitura? Sau poate gatesti pentru un regiment intreg!?

(4) (0) Abuz
17/01/2014

Fffffffffffffoarte buna

(0) (0) Abuz
15/01/2014

Eu am una si aceiasi prajitura sub nume diferite :Krantz ,Sabina ,Lumi ,doar in unele retete difera cantitatile si faina este inlocuita cu ,,amidon de porumb ,,
Este o prajitura foarte buna ,fina si eleganta .............

(0) (0) Abuz
viorica_i2013
viorica_i2013, 12/01/2014

Superba

(0) (0) Abuz
09/01/2014

Cred ca este excelenta.

(0) (0) Abuz
07/01/2014

Cred ca este un deliciu

(0) (0) Abuz
edithke, 07/01/2014

Nemaipomenita mi s-a facut o pofta

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura capucino
Prajitura capucino
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec zebra
Chec "zebra"
12 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prajitura zebra
Prajitura zebra
8 porții
55 min
Ușor
Rețetă Salata de fasole boabe-petitchef
Salata de fasole boabe-petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Negresa cu dovlecei
Negresa cu dovlecei
8 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: