Petitchef

Biscuiti cu parmezan, piment d'Espelette, mac si un test-drive

Saptamana trecuta am primit o jucarie noua, colorata si simpatica. O cheama Moulinex Fresh Express si stie sa taie, sa felieze, sa rada si sa marunteasca in vreo 5 modele. Dupa ce i-am facut loc pe blatul din bucatarie - lucru care nu-i tocmai usor, avand in vedere desfasurarea haotica de forte din zona - am lasat-o in asteptare pana m-am hotarat ce teme sa-i dau de facut.

Taskul s-a aratat ieri, cand ma gandeam ce sa mai pregatesc pentru Bacania Veche. Situatia, combinata cu pasiunea mea pentru Ottolenghi , a rezultat in niste biscuiti cu parmezan, piment d'Espelette (o varietate de ardei rosu), pe care-i gustasem prima data facuti de Chef Chilly.

In primul rand, am atacat o bucata de parmigiano reggiano adus de la mama lui de acasa (cam 165 de grame).
Photobucket
Pe care am maruntit-o cu Fresh Expressu' in no time, fara sa mai umplu bucataria de fulgi, cum faceam cu razatoarea :p
Photobucket
Photobucket
Acestea fiind zise, am amestecat branza cu 165g de unt la temperatura camerei, pana s-a facut o pasta omogena.
Photobucket
Intr-un bol, am pus 210g de faina, jumatate de lingurita de praf de copt, jumatate de piper proaspat rasnit, un varf de sare si o lingurita de piment d'Espelette (pe care-l gasiti la Oliviers&Co).
Photobucket
Faina am amestecat-o apoi cu pasta de branza si unt. Se poate la robotul de bucatarie, se poate cu mana, ba chiar si cu spatula ori mixeru'. Deci nu-i problema. A rezultat un aluat pe care l-am pus pe blatul presarat cu faina si din care am rulat doua bucati de 3-4cm diametru. Le-am impachetat in folie de plastic si le-am bagat la frigider macar vreo juma' de ora. Cand le-am scos, aveam pregatit un ou batut si-o farfurie plina cu boabe de mac. Am uns aluatul cu ou...
Photobucket
...si l-am tavalit prin mac pana s-a acoperit bine. Si inca o ora la frigider.Photobucket
Da' i-a prins bine, pentru ca dupa aia, tot ce-a trebuit sa fac a fost sa incing cuptorul la 180C (sau un foc moderat, in cazul meu, care inca am o janghina de aragaz din Cretacic cu care negociez temperatura din ochi. Promit ca o sa fac ceva in sensul asta :)) Si am taiat aluatul in felii subtiri..
Photobucket
...le-am pus pe-o tava..
Photobucket
...si dupa 12 minute am scos o minunatie de biscuiti crocanti si aromati. Daca nu puneti mana sa vi-i faceti singuri, sa stiti ca azi ii gasiti la Bacania Veche, in editie limitata :) Recomand langa un vin rosé - mananci si plangi si apoi o iei de la capat :))Photobucket








Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Biscuiti cu iaurt si mac
Biscuiti cu iaurt si mac
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Biscuiti cu unt si parmezan
Biscuiti cu unt si parmezan
2 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Biscuiti din parmezan si chilli
Biscuiti din parmezan si chilli
4 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Biscuiti vienezi
Biscuiti vienezi
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Biscuiti Spritz
Biscuiti Spritz
6 porții
57 min
Ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Deserturi cu biscuitiDeserturi cu biscuitiDeserturi cu ... Papaverum Somniferum (Mac)Deserturi cu ... Papaverum Somniferum (Mac)Torturi cu biscuitiTorturi cu biscuiti

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: