Ingrediente: Pentru foile de clatite 2 oua 200 ml lapte 200-250 ml apa Faina cat cuprinde (aprox 300-400 gr) un praf de sare Pentru umplutura 500 gr branza ...
Ingrediente: 2 cani varza razalita 1 morcov razalit 1/4 cana maioneza 1/4 cana smantana 2 linguri mustar dijon sau taranesc sucul de la o lamaie sare si piper 1...
Ingrediente: 1 kg faina 1 cub de drojdie proaspata sare 2 galbenusuri 500 ml lapte caldut 200 ml smantana Acestea de sus au fost pentru aluat. ulei pentru uns pun...
Preparata cu branza si stafide, cu fructe de padure, cu mere si scorţisoara, sau cu carne, placinta are in spate o istorie de mii de ani. Placinta cu branza sau cu orice umplutura este un preparat culinar facut din foi de aluat in care se pune o umplutura, se...
Ingrediente: bineinteles salatute de padure 1 l apa 2 lg ulei 1 catel usturoi 1 lingurita boia de ardei dulce sare, knorr delicat 1 ou 100 ml smantana de 25% 1 l...
Ingrediente: 600 g faina de malai 100 g gris 1 lingura unt 3 l apa sare 250 g cas de oaie 200 ml smantana 150 g kaizer 150 g carnat de casa 100 g slanina afumata...
Ingrediente: 250 g paste scurte, eu am ales paste rigate insa merg orice alte paste scurte un piept de pui mediu 3 linguri mari de smantana grasa 2 linguri de ule...
Nascuta din pura intamplare acum multe secole in urma, cand branza a fost lasata la maturat in pestere, branza albastra reprezinta astazi unul dintre cele mai renumite soiuri de branzeturi din lume, fiind considerata sortimentul de top al branzeturilor.
Ingrediente: 350 gr branza proaspata de vaca 2 oua 1 esenta 2 linguri zahar(sau un plic zahar vanilat) 1/2 lingurita bicarbonat stins cu otet sau zeama de lama...
Ingrediente: 1 kg ciuperci proaspete 1 cutie cu 8 trunghiuri de branza topita 700 g smantana 1 ceapa mare 1 lingura faina usturoi sare piper ulei patrunjel PENTR...
Ingrediente: 250 g paste mici 250 g smantana 3 lingurite sos pesto 2 lingurite mustar sarat dijon 2 linguri ulei de masline pentru sos si una pentru ornat 100 gr...
Ingrediente: file de pestepemet sare, piper ulei pentru prajit Sos 1 ceasca smantana 1 lingura faina 1 cescuta vin putin unt 2 catei de usturoi pisat o bu...
Ingrediente: 4 pulpe de pui fara pielita 2 oua 1 pahar de bere condimente dupa preferinta 200 ml smantana 1 ceapa 2-3 catei usturoi 1 lingurita faina 200 ml supa ...
Ingrediente: 1 aluat brisée - aluat pentru tarte sarate 1 mana de mangold 2 cepe 3 linguri de ulei de masline 1 ou 100 ml smantana 30 gr de branza rasa (noi ...
Ingrediente: 500 gr branza de vaci 2 oua 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu cu putina zeama de lamaie 3 linguri de zahar vanilie smantana dulce puti...
Ingrediente: pentru aluat faina 300 gr. zahar 75 gr. unt 130 gr. praf de copt 1 plic Umplutura: 200 gr.branza de vaci 200 gr.branza fagaras sau 100 gr.bra...
Ingrediente: Blat: 300 g biscuiti digestivi (am folosit de la Dobrogea cu aroma de scortisoara) 100 g unt topit. Crema: 600 g branza de vaci slaba; 150 g zahar;...
Ingrediente: Pentru o prajitura coapta intr-o forma rotunda de 22 cm aproximativ: 3 oua 160 g zahar 200 ml smantana lichida un pic de sare 60 g unt topit 125...