Ingrediente: 12 cartofi un varf de cutit boia de ardei iute 1 lingura boia de ardei dulce 4-5 catei de usturoi 1 lingura sare un varf de cutit piper 50 ml ulei...
Piftia este printre cele mai cunoscute preparate din bucataria traditionala romaneasca. Aspecul gelatinos, aroma puternica de carne si usturoi face din acest preparat o delicatesa. Piftia sau racitura este un preparat specific perioadei de iarna, cand se pregatesc...
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 capatana de usturoi, desfacuta, dar cateii de usturoi sa fie necuratati de coaja 2 lingurite ghimbir macinat 2...
Ingrediente: 500 g ceapa, tocata mare 2 capatani de usturoi, curatate 8 cartofi de marime mica sau medie, spalati 3 linguri ulei de masline 1 lingurita otet 2...
Compusii sulfurosi din ceapa si usturoi sunt responsabili cu halena, mirosul extrem de neplacut, care persista 24 de ore sau chiar mai mult de la consum, in cazul in care nu se ia nicio masura in acest sens.
Ingrediente: 4 cartofi curatati de coaja si taiati 1 morcov curatat si taiat rondele 1 ceapa taiata in jumatate 1 bucata de praz frunze de telina sau 100-150g...
Ingrediente: 1 kg crap uscat o ceapa uscata 2 fire de ceapa verde 3-4 fire usturoi verde 2 buc morcov un ardei gras 3 foi de dafin 5-6 cartofi o lingura otet...
Ingrediente: cartofi,de preferinta mai mari,(cant. dupa preferinta) se spala. se taie in jumatati sau sferturi,depinde de marimea lor, 1 legatura patrunjel...
Ingrediente: 5-6 cartofi fierti in coaja, 2 morcovi fierti, 3-4 catei de usturoi, ulei pentru prajit, marar, sare, piper, faina de grau si gris cat sa dea...
Ingrediente: Pentru chiftelute: 1/2 kg carne de porc mai grasuta 1/2 kg piept de pui 200 g pesmet 200-300 ml lapte 3 oua 3 catei de usturoi piper sare Pentru...
Ingrediente: 1 kg coaste de porc 1 kg de cartofi o jumatate de capatana de usturoi 1 lingurita de boia de ardei dulce 1/2 lingurita de piper 1/2 lingurita de...