Petitchef

Conserve

156 rețete
Rețetă Zarzavat congelat pentru ciorbe

Zarzavat congelat pentru ciorbe

(7 voturi)
Pe ultima sut? de metri (cred c? cele mai multe gospodine ?i-au rezolvat deja problema zarzavaturilor pentru iarn?), am comis ?i eu ceva rezerve pentru ciorbele de peste iarn?. Într-o variant? foarte simpl?, dup? ve?i vedea. Necesarul de materiale este
Rețetă Salata de ardei gras....conserva

Salata de ardei gras....conserva

(5 voturi)
O salata buna si acum dar si la iarna. Se coc ardeii pe tava in cuptor,evident dupa ce au fost spalati si zvantati in prealabil. Dupa ce s-au copt se dau cu sare si se acopera pana se mai racoresc. Apoi ii curat de pielite...si ii rup fasii. Se recupereaz
Rețetă Sos de prune cu ghimbir

Sos de prune cu ghimbir

(1 vot)
Nu ?tiu de câte zile calde vom mai avea parte toamna asta, dar sunt convins? c? timp m?car de un gr?tar-dou? va mai fi, pân? d? z?pada. Ocazie bun? pentru a testa ?i voi re?eta asta de sos, pe care eu am încercat-o deja. Poate p?rea ciudat? al?turarea ing
Rețetă Compot de struguri cu ghimbir

Compot de struguri cu ghimbir

(7 voturi), (1)
Ce po?i face din câ?iva ciorchini de struguri pe care nimeni nu mai poate s? îi m?nânce? Prea pu?ini pentru vin, prea mul?i pentru desert. Compot, am zis eu ?i m-am apucat de treab?. Cum nu se putea s? merg pe clasica re?et? ?i s? m? limitez doar la ap? ?
Rețetă Trei vinete ?i o dulcea?? devenit? gem

Trei vinete ?i o dulcea?? devenit? gem

Nu toate lucrurile pe care le încerc în buc?t?rie ies a?a cum îmi doresc. Uneori, rezultatul nu are nicio leg?tur? cu ce am preconizat, dar nu înseamn? întotdeauna c? e un e?ec. A?a am p??it ?i acum: am aflat de la Anca despre o minunat? dulcea?? de vinet
Rețetă Peltea de portocale

Peltea de portocale

Nu am f?cut niciodat? peltea. Mi-aduc aminte îns? c? am mâncat în copil?rie a?a ceva. Nu mia ?tiu cine o f?cuse, dar ?tiu c? era din coac?ze ?i era tare bun?: era ca o dulcea?? mai groas?, ro?iatic? ?i dulce acri?oar?. Acum, dup? atâ?ia ani, m-am gândit c
Rețetă Jeleu de citrice

Jeleu de citrice

Timp de preparare: 15 minute (complexitate redusa) Ingrediente: ? 250 ml suc proaspat de portocale ? 100 ml suc proaspat de grapefruit ? 100
Rețetă Maqdus (specific arab)

Maqdus (specific arab)

Timp de preparare: 100 ore (complexitate medie) Ingrediente: 3 kg de vinete mici (cam 18 bucati intr-un kg Umplutura: 2 pahare de nuci tocate
Rețetă Maqdus (specific arab)

Maqdus (specific arab)

Timp de preparare: 100 ore (complexitate medie) Ingrediente: 3 kg de vinete mici (cam 18 bucati intr-un kg Umplutura: 2 pahare de nuci tocate marun
Rețetă Salata (conserva) din vinete si legume amestecate

Salata (conserva) din vinete si legume amestecate

INGREDIENTE 2 vinete de marime medie (circa 500 g), t?iate în cuburi 1 varz? medie, taiata fideluta (circa 1 kg) 2 ardei grasi, tocat (250 g) 1 ardei iute feliute, curatat de nervuri si seminte (sau mai putin, atat cat sa fie muraturile un pic iuti)
Rețetă Fasole pastai conservata in apa

Fasole pastai conservata in apa

(253 voturi), (25) , (1)
Este o reteta pe care o fac in fiecare an si nu se strica niciodata. Este simpla: Se poate folosi orice fel de pastai, verzi sau galbene. Sa fie tinere (cu bobul un pic format), proaspete (casante atunci cand le rupem, adica sa nu fie vestejite). Le cura
Rețetă Marinata de ciuperci (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)

Marinata de ciuperci (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)

(2 voturi)
Ciupercile se curata,se spala si se fierb in apa cu putina sare . Dupa fierbere se clatesc putin ,dupa care se dau in doua ,trei clocote in marinata preparata din : o parte otet, o parte apa ,1-2 lingurite zahar ,sare si piper dupa gust . Marinata s



Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: