Petitchef

Conserve

160 rețete
Rețetă MAGIUN DE PRUNE

MAGIUN DE PRUNE

(79 voturi), (5) , (1)
Asta-i unul din lucrurile ce-mi aduc aminte de copilarie! As fi vrut sa-l fac fara pic de zahar,dar prunele desi au fost coapte,nu au fost si foarte dulci. Se spala prunele si se scot samburii.Se pun intr-un vas(de preferinta tuci,sa nu se prinda). Iata c
Rețetă Gem de gutui cu puf galben ca de pui

Gem de gutui cu puf galben ca de pui

(19 voturi)
Gutui am?rui, cu puf galben ca de pui... Au ajuns gem. Un gem tare bun ?i parfumat. Dintr-o farfurie de gutui rase, o can? de zah?r, o l?mâie, un baton de scor?i?oar? ?i un pahar cu ap?. Am sp?lat bine gutuile, le-am cur??at de coaj? ?i le-am dat pe
Rețetă Sorici Prajit si Sorici in saramura

Sorici Prajit si Sorici in saramura

(15 voturi)
Soricul este preferatul meu de la porc. Imi place mai mult ca ceafa, muschiul, toba sau cartabosii ... As manca sorici pana mi-ar veni rau ! Deaceea amul acesta am fost la obor si am cumparat 1KG de sorici ! M-am uitat asa pe net si am vazut ca sunt
Rețetă Salata de ardei gras....conserva

Salata de ardei gras....conserva

(4 voturi)
O salata buna si acum dar si la iarna. Se coc ardeii pe tava in cuptor,evident dupa ce au fost spalati si zvantati in prealabil. Dupa ce s-au copt se dau cu sare si se acopera pana se mai racoresc. Apoi ii curat de pielite...si ii rup fasii. Se recupereaz
Rețetă Sos de prune cu ghimbir

Sos de prune cu ghimbir

(1 vot)
Nu ?tiu de câte zile calde vom mai avea parte toamna asta, dar sunt convins? c? timp m?car de un gr?tar-dou? va mai fi, pân? d? z?pada. Ocazie bun? pentru a testa ?i voi re?eta asta de sos, pe care eu am încercat-o deja. Poate p?rea ciudat? al?turarea ing
Rețetă Compot de struguri cu ghimbir

Compot de struguri cu ghimbir

(7 voturi), (1)
Ce po?i face din câ?iva ciorchini de struguri pe care nimeni nu mai poate s? îi m?nânce? Prea pu?ini pentru vin, prea mul?i pentru desert. Compot, am zis eu ?i m-am apucat de treab?. Cum nu se putea s? merg pe clasica re?et? ?i s? m? limitez doar la ap? ?
Rețetă Pere în o?et de vin ro?u

Pere în o?et de vin ro?u

(2 voturi)
Adic? un fel de pere murate, dar nu în saramur?. Am g?sit re?eta într-o carte scris? de americani ?i mi s-a p?rut interesant?, mai ales c? era folosit o?etul din vin ro?u. La momentul la care public aceast? re?et?, jum?tate de borcan este deja mâncat?, as
Rețetă Trei vinete ?i o dulcea?? devenit? gem

Trei vinete ?i o dulcea?? devenit? gem

Nu toate lucrurile pe care le încerc în buc?t?rie ies a?a cum îmi doresc. Uneori, rezultatul nu are nicio leg?tur? cu ce am preconizat, dar nu înseamn? întotdeauna c? e un e?ec. A?a am p??it ?i acum: am aflat de la Anca despre o minunat? dulcea?? de vinet
Rețetă Dovlecei marina?i

Dovlecei marina?i

Cred c? ace?tia au fost ultimii dovlecei din pia??. Toat? vara - ca în multe ale veri, de câ?iva ani încoace - am avut frigiderul plin cu dovlecei, din care am bucurat toata familia, ba cu dovlecei pane, ba cu dovlecei mura?i. Iar la dovlecei marina?i m-a
Rețetă Peltea de portocale

Peltea de portocale

Nu am f?cut niciodat? peltea. Mi-aduc aminte îns? c? am mâncat în copil?rie a?a ceva. Nu mia ?tiu cine o f?cuse, dar ?tiu c? era din coac?ze ?i era tare bun?: era ca o dulcea?? mai groas?, ro?iatic? ?i dulce acri?oar?. Acum, dup? atâ?ia ani, m-am gândit c
Rețetă Jeleu de citrice

Jeleu de citrice

Timp de preparare: 15 minute (complexitate redusa) Ingrediente: ? 250 ml suc proaspat de portocale ? 100 ml suc proaspat de grapefruit ? 100
Rețetă Maqdus (specific arab)

Maqdus (specific arab)

Timp de preparare: 100 ore (complexitate medie) Ingrediente: 3 kg de vinete mici (cam 18 bucati intr-un kg Umplutura: 2 pahare de nuci tocate
Rețetă Maqdus (specific arab)

Maqdus (specific arab)

Timp de preparare: 100 ore (complexitate medie) Ingrediente: 3 kg de vinete mici (cam 18 bucati intr-un kg Umplutura: 2 pahare de nuci tocate marun
Rețetă Salata (conserva) din vinete si legume amestecate

Salata (conserva) din vinete si legume amestecate

INGREDIENTE 2 vinete de marime medie (circa 500 g), t?iate în cuburi 1 varz? medie, taiata fideluta (circa 1 kg) 2 ardei grasi, tocat (250 g) 1 ardei iute feliute, curatat de nervuri si seminte (sau mai putin, atat cat sa fie muraturile un pic iuti)
Rețetă Fasole pastai conservata in apa

Fasole pastai conservata in apa

(253 voturi), (25) , (1)
Este o reteta pe care o fac in fiecare an si nu se strica niciodata. Este simpla: Se poate folosi orice fel de pastai, verzi sau galbene. Sa fie tinere (cu bobul un pic format), proaspete (casante atunci cand le rupem, adica sa nu fie vestejite). Le cura
Rețetă Marinata de ciuperci (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)

Marinata de ciuperci (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)

(2 voturi)
Ciupercile se curata,se spala si se fierb in apa cu putina sare . Dupa fierbere se clatesc putin ,dupa care se dau in doua ,trei clocote in marinata preparata din : o parte otet, o parte apa ,1-2 lingurite zahar ,sare si piper dupa gust . Marinata s



Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: