Petitchef

Amandina (2)

Desert
10 porții
25 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 10

Pentru blat:

5 oua

100 g zahar

o cana faina

un praf de copt

3 linguri cacao

30 ml ulei

30 ml apa

un varf cutit sare


Pentru sirop:

200 g zahar

400 g apa

o esenta rom

o lingurita ness


Pentru crema:

250 gr margarina Rama

200 gr zahar pudra

4 linguri cacao

3 galbenusuri

o esenta rom


Pentru fondant:

500 g zahar

150 g apa

100 ml miere

o lingurita esenta vanilie

3 linguri cacao

Preparare

  • Blat:
    Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea si zaharul pana obtinem un amestec ferm , apoi adaugam apa si galbenusurile frecate cu ulei. Mixam bine adaugand apoi faina cernuta cu praful de copt si cacaua.
  • Amestecam si turnam intr-o tava de 20/30 cm, tapetata cu ulei si faina. Coacem timp de 35-40 minute la foc mediu.
  • Sirop:
    Caramelizam 100 g. zahar .Adaugam apa, nessul si zaharul ramas si fierbem timp de 8 minute. Cand s-a racit punem si esenta.
  • Crema:
    Margarina o taiem cubulete si o lasam la temperatura camerei.O mixam spuma impreuna cu zaharul pudra. Separat, amestecam galbenusurile cu cacaua si esenta de rom apoi le adaugam treptat in margarina si mixam bine. Dam crema la frigider.
  • Fondant:
    Punem la foc zaharul impreuna cu apa.Fierbem pana ce siropul este aproape legat. Se adauga mierea si se lasa la fiert. Luam proba intr-o ceasca cu apa rece, luand sirop cu lingura si lasand sa picure deasupra apei.
  • Daca picatura de sirop se imprastie mai lasam la fiert; daca picatura ramane in apa asemeni unei perlute, oprim focul si transferam vasul intr-un alt vas cu apa rece . Cu o lingura de lemn amestecam in vas pana ce se albeste siropul dupa care adaugam cacaua.
  • Asamblare:
    Taiem blatul in doua pe orizontala. Insiropam primul blat cu jumatate din cantintatea de sirop, intindem apoi uniform toata crema, asezam deasupra celalalt blat si insiropam cu siropul ramas. Dam la frigider pentru o ora. Scoatem prajitura, o portionam. Punem din nou fondantul pe foc , il lasam pana la obtinerea unui sirop destul de lichid si cu ajutorul unei inguri mari glazuram fiecare prajitura.



Comentarii:

08/05/2017

O sa incerc si eu , am facut reteta de multe ori dar nu aveam inclusa mierea sunt curioasa care este diferenta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/02/2014

Ok

(0) (0) Abuz
24/10/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
20/10/2013

Glazura originala

(0) (0) Abuz
10/04/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
01/03/2013

Super

(0) (0) Abuz
28/12/2012

E delicioasa

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Desert crema vegana
Desert crema vegana
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Frappuccino ca la starbucks
Frappuccino ca la starbucks
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Amandina
Amandina
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Amandina
Amandina
10 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Amandina
Amandina
8 porții
2 ore
Ușor
4.5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: