Petitchef

Batoane de granola

Desert
8 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
1/3 cana ulei de cocos topit

1/4 cana ulei de masline extravirgin

1 mar potrivit, curatat de coaja si de samburi

1/2 cana sirop artar

1/3 cana sirop agave

6 curmale mari fara samburi

1 l-ta scortisoara

1 praf de sare de mare

2 cani nuca macinata

2 cani fulgi de ovaz macinate

1 cana seminte de in macinate

1 cana stafide

1 cana nuca de cocos

1 cana boabe de cacao (sau bucatele de ciocolata vegana)

1 cana caise uscate si tocate marunt

1/2 cana seminte de canepa sau susan crud

1/2 cana goji

1/2 cana seminte de floarea soarelui.

Preparare

  • Primele 9 ingrediente se mixeaza pana rezulta un sos uniform. Turnati sosul intr-un bol adanc. Macinati nuca, insa nu foarte marunt, cat sa se mai simta bucatele marunte.
  • Adaugati peste sos nuca macinata, fulgii de ovaz macinati, semintele de in macinate si stafidele. Amestecati.
  • Turnati toate acestea peste compozitia de mai sus si amestecati bine de tot.
    Puneti hartie de copt pe 3 tavi ale aparatului de deshidratat. Turnati cateva linguri de compozitie si presati-o cu palmele in forma unui patrat cu grosime de 2-3 cm (cat un baton din comert).
  • Deshidratati timp de 6-8 ore. In acest timp NU apasati, miscati sau intoarceti foaia de granola! Se rupe usor.
    Dupa aproximativ 6 ore va prinde putina fermitate si cu mare grija o intoarcem pe partea cealalta si o lasam din nou la deshidratat pentru 10-12 ore. Dupa acest timp ar trebui sa fie crocanta.
  • Scoatem fiecare foaie si o taiem in batoane. Punem batoane din nou in aparat pentru cateva ore, pana cand acestea sunt crocante atat in exterior cat si in interior si nu se vor mai rupe.
  • Se inchide aparatul si se lasa la racit in aprat timp de 2-3 ore. Ele nu se coc, ci se deshidrateaza insa vor fi usor calde la terminare. Daca le puneti in punga cat ce se termina de deshidratat se vor inmuia. Abia dupa acest timp le puteti impacheta in pungi sau in cutii cu capac.
    Se depoziteaza la loc uscat si racoros timp de 2-3 saptamani sau in congelator pt 2 luni.

Poze

Batoane de granola, poza 1Batoane de granola, poza 2
R Retete vegane



Comentarii:

16/07/2012

Sunt gustoase si sanatoase

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Batoane energice de cereale
Batoane energice de cereale
12 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Granola de casa
Granola de casa
5 porții
17 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Buturuga Tiramisu
Buturuga Tiramisu
8 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Batoane de granola
Batoane de granola
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Batoane cu ovaz
Batoane cu ovaz
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Batoane de ovaz cu banane si stafide - flapjacks
Batoane de ovaz cu banane si stafide - flapjacks
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa faci granola acasa!Cum sa faci granola acasa!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: