Petitchef

Brioșe rapide

Desert
4 porții
5 min
10 min
Ușor
De data aceasta ceva dulce din țara Soarelui-Răsare: Brioșe cu cremă de brânză făcute în cuptorul cu microunde. Aceste brioșe sunt preferatele mele. Când vin spontan musafiri, sau când am chef de o prăjitură la cafea sau ceai, iau rețeta și în maximum 15 minute sunt brioșele gata. Cel mai mult durează pregătirile și cântăritul ingredientelor. Și încă ceva: nu e nevoie să preîncălzesc cuptorul, pentru că nici nu am nevoie de el. Folosesc pur și simplu cuptorul cu microunde.

Ingrediente

Numarul de porții: 4
40 gr cremă de brânză

1/2 lingură vin alb (sau suc de portocale)

1 lingură smântână lichidă

1 lingură ulei de floarea soarelui (sau de alte plante)

Zahăr vanilat sau vanilie

2 ouă de mărime potrivită

50 gr zahăr

50 gr făină

1/2 linguriță praf de copt

Preparare

  • Se pregătesc formele de copt: patru castronele sau pahare care să fie rezistente la căldură, și să fie de același fel, altfel brioșele nu se vor coace la fel. Se pune hârtie de copt în forme pe margini, fie că se taie exact după forma formelor de copt sau doar se așterne pe marginile acestora, pliurile hârtiei vor da o formă deosebită fiecărei brioșe. Eu împart altuatul în cinci pahare.
  • Crema de brânză și vinul alb (sau sucul de portocale) se pun într-un vas rezistent la căldură și se pune în cuptorul cu microunde 20 de secunde la 500 W (sau aproximativ – la aparatul meu sunt doar programe, iar cel mai apropiat e P6 care corespunde unei puteri de 540Watt). Apoi se scoate vasul afară și amestecă bine crema. Se adaugă frișca, vanilia și uleiul și se amestecă bine.
  • Ouăle se bat într-un castron împreună cu zahărul până când compoziția devine cremoasă.
    Făina se amestecă cu praful de copt și apoi se adaugă la ouăle bătute. Se amestecă ușor de jos în sus cu o lingură de lemn sau cu telul. Se adaugă apoi amestecul de brânză și se amestecă din nou ușor.
  • Se umple formele pe jumătate cu aluat. Se acoperă apoi cu folie de plastic alimentară, în așa fel în cât în partea de sus să fie destul loc să crească brioșele, iar marginile să fie închise bine cu folie. (Mie mi-a reușit abia la a doua încercare).
  • Se pun formele de copt în cuptorul cu microunde timp de 5 minute la o putere de 150-200 W (P20 la cuptorul meu, corespunzand puterii de 180W, de aceea las 5 min. 30 sec.), iar apoi încă 1 min. și 30 sec. la 500 W.
  • Când sunt gata se scot formele afară și brioșele se scot din ambalajul de hârtie cât timp sunt fierbinți.

Poze

Brioșe rapide, poza 1Brioșe rapide, poza 2Brioșe rapide, poza 3





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Briose umplute cu fructe
Briose umplute cu fructe
6 porții
1h30m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Briose rapide
Briose rapide
8 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Briose cu capsuni (reteta video)
Briose cu capsuni (reteta video)
12 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Briose englezesti
Briose englezesti
15 porții
2 ore
Ușor
Rețetă Briose englezesti cu ou si bacon
Briose englezesti cu ou si bacon
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Crêpes suzette, reteta traditionala
Crêpes suzette, reteta traditionala
12 porții
2h15m
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Colectie de retete culinare rapideColectie de retete culinare rapide

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: