Petitchef

Chec bounty

Desert
6 porții
15 min
50 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Pentru aluat:

250 g. unt

200 g. zahar

2 pliculete zahar vanilat

5 oua (mici)

400 g. faina

2 lingurite praf de copt

125-150 ml. lapte

8 batoane mici de ciocolata cu cocos Bounty ( eu am ramas cu 6 doar, desi ma aprovizionasem...dar am avut un hot in casa, care a descoperit ciocolata in frigider si a crezut ca e pentru el : ) )


Pentru ornat:

pentru glazura

250 g. ciocolata amaruie+200 gr smantana lichida pentru frisca

100 g. fulgi de nuca de cocos ( daca aveti fulgi de cocos colorati- mozaic sunt si mai simpatici ! )

Preparare

  • 1 . Se taie untul ( tinut in prealabil la temperatura camerei) in bucatele. apoi se pune alaturi de zahar (si cel vanilat) intr-un castron si se bate spuma cu mixerul.
    2.Adaugam treptat ouale( cu atentie insa, fiecare ou trebuie sa fie bine incorporat inainte de adaugarea urmatorului, altfel checul nu va creste frumos )!
    3. Amestecam faina cu praful de copt si apoi cernute se adauga spumei de oua si se amesteca bine; adaugam si laptele, astfel incat, lal final va rezulta un aluat pufos, pufos!
    4. Dupa prepararea aluatului , vom unge o forma de chec cu unt/margarina si o tapetam doar pe fund cu hartie de copt, pusa in doua straturi (asa recomanda Laura si asa am procedat si eu )- incat sa "imbrace" perfect baza.
    5.Turnam in forma cam 3 sferturi din cantitatea de aluat, apoi asezam la o distanta egala bucatile de ciocolata; se toarna la final restul de aluat ! Introducem forma in cuptorul incalzit si coacem checul pentru cca. 50 de minute.
    6. Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Dupa aceea, se va rasturna cu atentie pe un gratar de bucatarie si se dezlipeste hartia de copt.
    7. In intervalul de timp in care checul sta frumusel la racit pe gratar, se va topi ciocolata la bain marie- alaturi de frisca lichida , ca sa obtinem glazura cu care vom stropi cu generozitate checul!!! Vom grija ca glazura sa o intindem uniform peste chec- incepand de la mijloc inspre martgini, fara insa de a ne ajuta de vreun cutit pentru uniformizare!!! Peste glazura calda se pun fulgisorii de nuca de cocos!

Poze

CHEC BOUNTY, poza 1CHEC BOUNTY, poza 2CHEC BOUNTY, poza 3





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Chec bounty
Chec bounty
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec cu cacao glazurat
Chec cu cacao glazurat
2 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Chec cu arahide si stafide
Chec cu arahide si stafide
5 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Chec cu inghetata
Chec cu inghetata
10 porții
1h35m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Chec cu ciocolata si pere
Chec cu ciocolata si pere
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Chec cu lamaie si mac - Petitchef
Chec cu lamaie si mac - Petitchef
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: