Petitchef

Choux a la creme (2)

Desert
6 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
Coji

150 ml ulei

300 ml apa

200 g faina

7 oua


Crema:

1,300 ml lapte

250 g faina

450 g zahar

5 oua

zahar vanilat bourbon

200 g frisca batuta

zahar pudra vanilat

Preparare

  • Se fierbe apa cu uleiul si sarea se adauga faina in bloc si se amesteca,se lasa sa se racoreasca si se adauga ouale unul cate unul pana se incorporeaza toate.Se torn cu ajutorul unui pos cu sprit in forma rotunda.Se coc la foc iute la inceput apoi se da flacara la mic.
  • Crema
    Un litru de lapte se pune la fiert iar restul se amesteca cu celelalte ingrediente.Albusul de la 2 oua(din cele 5) se bate cu 150 gr zahar ,zaharul vanilat bourbon si se lasa deoparte.
  • Cand a fiert laptele se toarna peste celelalte ingrediente si se fierb impreuna pana devine ca o mamaliga.Se pun albusurile batute spuma si se incorporeaza.Se umplu cojile cu un strat de crema apoi se face deasupra o avelina generoasa din frisca batuta ,se pune capacelul si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Poze

Choux a la creme (2), poza 1Choux a la creme (2), poza 2Choux a la creme (2), poza 3Choux a la creme (2), poza 4Choux a la creme (2), poza 5Choux a la creme (2), poza 6Choux a la creme (2), poza 7Choux a la creme (2), poza 8Choux a la creme (2), poza 9Choux a la creme (2), poza 10Choux a la creme (2), poza 11





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Choux a la creme
Choux a la creme
8 porții
40 min
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Choux a la creme - mini eclere
Choux a la creme - mini eclere
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Choux à la crème cu crema de branza si carnati
Choux à la crème cu crema de branza si carnati
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bagel cu somon, castravete si crema de branza
Bagel cu somon, castravete si crema de branza
1 porții
11 min
Foarte ușor
Rețetă Tarta crème brûlée- un desert elegant
Tarta crème brûlée- un desert elegant
8 porții
1h50m
Ușor
1.3 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos Petitchef
Tort cu nuca de cocos Petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Crème Brûlée – un desert periculos, periculos de bun!Crème Brûlée – un desert periculos, periculos de bun!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: