Petitchef

Choux a la creme - Mini eclere

Aperitiv
6 porții
15 min
25 min
Foarte ușor
258 Kcal

Ingrediente

6
Cost estimat: 1.55 (0.26€/porție)

Preparare

  • Intr-o cratita mai inalta punem apa si untul la fiert. Cand incepe sa fiarba, adaugam faina, toata odata, si amestecam bine pana obtinem un aluat compact care se dezlipeste de cratita. Tinem aluatul pe foc inca 1-2 minute, amestecand in cotinuare, pentru a-l mai usca un pic.
  • Dam cratita deoparte de pe foc si lasam aluatul sa se racoreasca pana ce putem tine un deget in el fara a ne arde. Dupa ce s-a racorit cat trebuie, incorporam ouale unul cate unul cu ajutorul unei linguri de lemn sau cu ajutorul unui robot de bucatarie care are si functia de amestecat aluatul.
  • Dupa ce am incorporat toate ouale, am bagat cratita cu aluat la frigider pentru o ora. Inainte sa scot aluatul din frigider,aproximativ cu 20 minute, am dat drumul la cuptor si l-am lasat sa se incinga.
  • In tava captusita cu hartie de copt punem gramajoare de aluat, cu ajutorul unei lingurite. Nu faceti gramajoare mari si nici nu le puneti una langa alta pentru ca ele cresc foarte mult la copt.
  • Ca sa va faceti o idee: cand am pus coca in tava era de marimea unei nuci, iar dupa coacere erau de marimea unui ou mare. Daca doriti sa faceti eclere cu forma clasica, faceti betisoare din aluat.
  • Tava pregatita astfel o bagam la caldura cuptorului, pe raftul cel mai de sus, pentru 15 minute la foc mare si apoi la foc moderat pana se bronzeaza frumos. Dupa ce s-au racit, le umplem cu crema preferata sau cu budinca si/sau cu frisca si le pudram cu zahar sau le glazuram cu ciocolata.
  • Umplutura dulce nu este obligatorie pentru aceste mini-eclere. Le puteti umple cu icre sau cu crema de branza sau cu crema de sunca sau cu orice va trece prin cap si veti avea astfel un aperitiv foarte simpatic si ingenios.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (117g)
Calorii: 258Kcal
  • Carbo: 17.6g
  • Grăsimi: 17.3g
  • Grăsimi sat.: 10.1g
  • Proteine: 7.1g
  • Fibre: 1g
  • Zahăr: 0.8g
  • ProPoints: 7
  • SmartPoints: 10

Poze

Choux a la creme - Mini eclere
Choux a la creme - Mini eclere - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

03/08/2013

Un aperitiv gustos

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/04/2014

AM SA ;A INCERC CHIAR MIINE ///.AM PROBAT ALTA RETETE SI ....ESEC TOTAL

(0) (0) Abuz
02/03/2014

Cred ca este f.buna

(0) (0) Abuz
29/12/2013

Este cea mai nepretentioasa si cu foarte putine ingrediente

(0) (0) Abuz
27/10/2013

Sant excelente de bune si usor de facut

(0) (0) Abuz
05/03/2013

Super!!!

(0) (0) Abuz
26/01/2013

E super sper sa-mi iasa si mie

(0) (0) Abuz
26/07/2012

Foarte buna reteta! Felicitari si multumiri!

(0) (0) Abuz
16/03/2012

Sunt frumoase,se vede ca ti-ai iesit bn.eu a
cand fac pun untura nu margarina

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Choux cu cremă de vanilie
Choux cu cremă de vanilie
20 porții
3 h 20 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Eclere cu zmeura si fistic
Eclere cu zmeura si fistic
8 porții
2 h 35 m
Dificil
4.9 / 5
Rețetă Eclere cu ciocolata petitchef
Eclere cu ciocolata petitchef
8 porții
2 h 5 m
Dificil
4.9 / 5
Rețetă Tarta crème brûlée- un desert elegant
Tarta crème brûlée- un desert elegant
8 porții
1 h 50 m
Ușor
3.3 / 5
Rețetă Tarta cu capsune si crema de patiserie
Tarta cu capsune si crema de patiserie
20 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Bite size sau finger food? Bite size sau finger food? Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează