Petitchef

Ciocolata, ciocolata, ciocolata si iarasi ciocolata - tort din spuma de ciocolata

Desert
4 porții
30 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Pentru blat:

- 120 g de migdale si/sau nuci macinate in ce proportie doriti

- 200 g zahar pudra impartit in 120 g si 80 g

- 40 g cacao

- 8 albusuri

- 2 g de sare


Pentru mousse de ciocolata alba:

- 125 ml de smantana lichida dulce

- 250 g ciocolata alba

- 2 g gelatina

- 300 ml frisca lichida neindulcita


Pentru mousse de ciocolata cu lapte:

- 125 ml frisca lichida dulce

- 160 g ciocolata cu lapte

- 2 g gelatina

- 100 g frisca lichida neindulcita


Pentru mousse de ciocolata amaruie:

- 125 ml de frisca lichida dulce

- 200 g ciocolata amaruie

- 110 ml frisca lichida neindulcita

- esenta de rom

Preparare

  • Blatul: Amesteca nucile cu 120 g zahar pudra si cacao. Albusurile se bat spuma cu 80 g de zahar si sarea. Se toarna amestecul de nuci si se amesteca usor ca sa nu se lase compozitia. Se rastoarna intr-o forma detasabila si se da la cuptorul preincalzit la 200 C pentru 15 minute. Se lasa la racit. Cand se raceste blatul se micsoreza, dar nu va speriati , e mai interesant asa.
  • Mousse-ul (Spuma): La toate se face la fel . Se bate frisca neindulcita bine, gelatina se pune la inmuiat. Frisca dulce se incalzeste, se adauga ciocolata bucati si se amesteca cu o lingura pana se topeste. Cand amestecul este caldut se adauga cu ajutorul telului gelatina . si frisca neindulcita batuta.
  • Asamblarea: Puneti in tava detasabila blatul racit. Peste el turnati prima data spuma de ciocolata alba. Lasati-o sa se intareasca cam 3 ore in frigider, sau o ora in frigider si inca una in congelator. Odata intarita, turnati peste spuma de ciocolata cu lapte. Inca o data tine-ti tortul in congelator sa se intareasca.
  • Dupa ce s-a intarit se toarna si compozitia cu ciocolata amaruie. Atentie!! aceasta e mai grea asa ca o dati direct la congelator si o tineti acolo pana cand il serviti. Puteti sa-l serviti asa cum e inghetat si e ca si un tort de inghetata, sau il scoateti din congelator si in puneti in frigider cu aprox. o ora inainte de a-l servi. Se taie cu un cutit ud si curatat dupa fiecare felie taiata.

Poze

Ciocolata, ciocolata, ciocolata si iarasi Ciocolata - TORT DIN SPUMA DE CIOCOLATA, poza 1Ciocolata, ciocolata, ciocolata si iarasi Ciocolata - TORT DIN SPUMA DE CIOCOLATA, poza 2Ciocolata, ciocolata, ciocolata si iarasi Ciocolata - TORT DIN SPUMA DE CIOCOLATA, poza 3

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Comentarii:

01/03/2012

Vreau si eu

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciocolata de casa cu nuci
Ciocolata de casa cu nuci
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Ciocolata de casa
Ciocolata de casa
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Ciocolata de casa - fudge
Ciocolata de casa - fudge
8 porții
35 min
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ciocolata cu alune
Ciocolata cu alune
6 porții
4h25m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ciocolata de casa vegana
Ciocolata de casa vegana
6 porții
2h10m
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Culorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!O delicatesa din antichitate – sparanghelulO delicatesa din antichitate – sparanghelulLoboda si stevia, sanatatea din natura!Loboda si stevia, sanatatea din natura!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: