Petitchef

Ciocolata, ciocolata, ciocolata si iarasi ciocolata - tort din spuma de ciocolata

Desert
4 porții
30 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Pentru blat:

- 120 g de migdale si/sau nuci macinate in ce proportie doriti

- 200 g zahar pudra impartit in 120 g si 80 g

- 40 g cacao

- 8 albusuri

- 2 g de sare


Pentru mousse de ciocolata alba:

- 125 ml de smantana lichida dulce

- 250 g ciocolata alba

- 2 g gelatina

- 300 ml frisca lichida neindulcita


Pentru mousse de ciocolata cu lapte:

- 125 ml frisca lichida dulce

- 160 g ciocolata cu lapte

- 2 g gelatina

- 100 g frisca lichida neindulcita


Pentru mousse de ciocolata amaruie:

- 125 ml de frisca lichida dulce

- 200 g ciocolata amaruie

- 110 ml frisca lichida neindulcita

- esenta de rom

Preparare

  • Blatul: Amesteca nucile cu 120 g zahar pudra si cacao. Albusurile se bat spuma cu 80 g de zahar si sarea. Se toarna amestecul de nuci si se amesteca usor ca sa nu se lase compozitia. Se rastoarna intr-o forma detasabila si se da la cuptorul preincalzit la 200 C pentru 15 minute. Se lasa la racit. Cand se raceste blatul se micsoreza, dar nu va speriati , e mai interesant asa.
  • Mousse-ul (Spuma): La toate se face la fel . Se bate frisca neindulcita bine, gelatina se pune la inmuiat. Frisca dulce se incalzeste, se adauga ciocolata bucati si se amesteca cu o lingura pana se topeste. Cand amestecul este caldut se adauga cu ajutorul telului gelatina . si frisca neindulcita batuta.
  • Asamblarea: Puneti in tava detasabila blatul racit. Peste el turnati prima data spuma de ciocolata alba. Lasati-o sa se intareasca cam 3 ore in frigider, sau o ora in frigider si inca una in congelator. Odata intarita, turnati peste spuma de ciocolata cu lapte. Inca o data tine-ti tortul in congelator sa se intareasca.
  • Dupa ce s-a intarit se toarna si compozitia cu ciocolata amaruie. Atentie!! aceasta e mai grea asa ca o dati direct la congelator si o tineti acolo pana cand il serviti. Puteti sa-l serviti asa cum e inghetat si e ca si un tort de inghetata, sau il scoateti din congelator si in puneti in frigider cu aprox. o ora inainte de a-l servi. Se taie cu un cutit ud si curatat dupa fiecare felie taiata.

Poze

Ciocolata, ciocolata, ciocolata si iarasi Ciocolata - TORT DIN SPUMA DE CIOCOLATA, poza 1
Ciocolata, ciocolata, ciocolata si iarasi Ciocolata - TORT DIN SPUMA DE CIOCOLATA, poza 2
Ciocolata, ciocolata, ciocolata si iarasi Ciocolata - TORT DIN SPUMA DE CIOCOLATA, poza 3

Întrebări:




Comentarii:

01/03/2012

Vreau si eu

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Ciocolata de casa cu nuci
Ciocolata de casa cu nuci
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Ciocolata de casa - fudge
Ciocolata de casa - fudge
8 porții
35 min
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Ciocolată de casă (reteta video)
Ciocolată de casă (reteta video)
15 porții
20 min
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ciocolata cu alune
Ciocolata cu alune
6 porții
4h25m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ciocolata de casa vegana
Ciocolata de casa vegana
6 porții
2h10m
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.