Petitchef

Clatite cu dulceata

Desert
4 porții
15 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se pune faina intr-o oala, se adauga ouale, zaharul vanilat si sarea apoi se toarna apa minerala si se amesteca cu un tel pana cand se omogenizeaza continutul. Se incinge o tigaie neadeziva si se unge cu o bucata de carpa curata/ servetel de hartie inmuiata in ulei. Se toarna cate un polonic mic din compozitie si se inclina tigaia, pentru ca aceasta sa se intinda uniform. Prajiti clatita timp de un minut, pana cand marginile devin crocante si compozitia se patrunde. Intoarceti clatita cu ajutorul unul cutit mai lat si prajiti inca un minut. Daca prima clatita este prea groasa, mai adaugati apa in compozitie pentru a o dilua. Apoi scoateti clatita pe o farfurie si puneti-o in cuptorul incalzit pentru a sta calda. Repetati procedeul cu tot aluatul ramas. Nu uitati sa ungeti tigaia la fiecare 2-3 clatite. Cand ati terminat de prajit clatitele le veti umple cu dulceata la alegere si le veti rula...se servesc atat calde cat si reci.

    Detalii suplimentare gasiti pe:
    www.gatindcumira.blogspot.com

Rețete inrudite

YouTube

Clatite japoneze



Întrebări:




Comentarii (100):

16/10/2016

Se pune si ulei in compozitie ,nu se lipesc

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
23/08/2015

Delicioase

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/05/2015

Deliciosssssssssssssss

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/12/2014

In aluat se adauga ulei. iar in acest caz nu se unge tigaia decat prima oara.

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
23/03/2014

O reteta usoara recunosc .

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/02/2014

Foarte buna!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/01/2014

Delicioase

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/12/2013

Tata e Master Chef la clatite,Doamne Ajuta-i.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/12/2013

Tot asa de bune sunt si cu apa,nu neaparat sifon sau apa minerala

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/12/2013

Nu stiu daca chiar trebuia o reteta scrisa pentru acest preparat! :)))) E pentru incepatori! Eu folosesc lapte, tigaia neadeziva o numesc "tigaie care nu lipeste", clatita n-o intorc cu cutitul ci o rasucesc in aer ca sa cada ea cum vreau eu inapoi in tigaie :), sare se pune doar un varf de cutit (n-ai specificat cantitatea!) si se umple nu doar cu dulceata, sunt grozave cu "nutella" sau chiar cu branza dulce, sau branza si smantana, etc... Daca ai necazuri financiare si nu prea ai ce sa pui copiilor pe masa dar vrei totusi sa le faci ceva dulce, o poti face cu sifon (nu neaparat apa minerala), o poti lega si cu un singur ou si mai mult decat atat, o poti umple si cu... zahar! Deci.... simpla si variata! Mira, spune-ne si altceva, sa incercam si ceva nou! :) O zi buna va ureaza Cristian!

am gătit această rețetă (1) (1) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 10

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Clatite japoneze
Clatite japoneze
4 porții
40 min
Foarte ușor
Rețetă Clatite samosas
Clatite samosas
8 porții
2 h 30 m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Clătite vegane și fără gluten
Clătite vegane și fără gluten
6 porții
1 oră
Foarte ușor
Rețetă Clătite chinezești cu ceapă verde - scallion pancakes
Clătite chinezești cu ceapă verde - scallion pancakes
8 porții
1 h 4 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Clatite marmorate
Clatite marmorate
8 porții
1 h 32 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Clatite cu bechamel si jambon
Clatite cu bechamel si jambon
6 porții
1 h 19 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii! Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează