Petitchef

Coliva

Desert
6 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
arpacas

zahar

biscuiti macinati

coaja lamaie

esente

drajeuri mici(bombonele)

un praf sare

Preparare

  • Arpacasul se spala bine in mai multe ape si se pune la fiert in apa si putina sare(la o cana de arpacas-trei cani apa).
  • Nu se amesteca pana nu incepe sa fiarba.
    cas pus cam 700 g zahar;multi pun kg/kg,mie mi se pare mult).Se mai fierbe 10 minute,dupa care se da la racit,acoperindu-se cu folie deasupra (sa nu formeze coaja).
  • Cand s-a racit complet,se adauga nuca,esentele,coaja de lamaie,toate dupa gustul fiecaruia.
    Se aseaza pe platou,se cerne biscuite deasupra si se orneaza cu bombonele.

Poze

COLIVA, poza 1COLIVA, poza 2COLIVA, poza 3COLIVA, poza 4COLIVA, poza 5COLIVA, poza 6



Comentarii (16):

27/04/2014

Excelenta reteta! Bravooo!

(0) (0) Abuz
asy95, 04/03/2014

Cantitati

(0) (0) Abuz
27/09/2013

Buna

(0) (0) Abuz
31/08/2013

Da

(0) (0) Abuz
15/08/2013

Super

(0) (0) Abuz
09/08/2013

Ok

(0) (0) Abuz
26/04/2013

Foarte bun

(0) (0) Abuz
02/01/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
10/11/2012

Good

(0) (0) Abuz
06/11/2012

Utila reteta

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Coliva
Coliva
6 porții
1h20m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Coliva...
Coliva...
8 porții
1h10m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Coliva ca-n banat
Coliva ca-n banat
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Ceai cu miere, lamaie si scortisoara
Ceai cu miere, lamaie si scortisoara
1 porții
9 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Natillas, budinca spaniola
Natillas, budinca spaniola
4 porții
20 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2h10m
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: