Cozonac leopard



Ingrediente

375 g faina, 210 ml lapte + 4 linguri, 200 g zahar, 2 oua, 60 ml ulei, 3 lingurite drojdie uscata, 4 linguri cacao, coaja rasa de portocala, sare, scortisoara.

Preparare

Etapa 1

Se face maiaua : se amesteca 50 ml lapte cu drojdia, 1 lingurita zahar si 2 lingurite faina.

Etapa 2

Se lasa sa creasca 10 min.

Etapa 3

Se bat ouale cu sare pana isi dubleaza volumul apoi se adauga zaharul si se mai bat pana se albesc.

Etapa 4

Se adauga coaja de portocala, scortisoara, uleiul si laptele.

Etapa 5

Se pune faina intr-un bol mare, se adauga maiaua si compozitia de oua.

Etapa 6

Se mai adauga faina cat sa obtinem un aluat moale, dar nelipicios.

Etapa 7

Cand e gata se taie in doua.

Etapa 8

O parte se taie si ea pe jumatate obtinand in total 3 parti.

Etapa 9

O parte mica se amesteca cu 1 lingura de cacao, iar cealalta cu 3.

Etapa 10

Trebuie sa obtinem o culoare inchisa si una mai deschisa.

Etapa 11

A treia parte ramane alba. Se lasa sa creasca cele 3 parti 36 min.

Etapa 12

Cand sunt gata se formeaza din fiecare 7 bile.

Etapa 13

Se ia o bila deschisa la culoare si se modeleaza sub forma unui sul cat tava de cozonac.

Etapa 14

Se intinde o foaie dreptunghiulara din aluatul inchis si se infasoara sulul.

Etapa 15

Din aluatul alb se intinde o foaie dreptunghiulara si se infasoara sulul.

Etapa 16

Se procedeaza la fel cu toate.

Etapa 17

Se unge tava de cozonac cu ulei.

Etapa 18

Se pun 3 rulouri apoi 4.

Etapa 19

Se mai lasa sa creasca 30 min si se coace 45 min la 180 grade.




Punctează această reţetă:


Întrebări:



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!Retete de cozonacRetete de cozonac

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei
(c) Madeinwork | Mențiuni legale