- Home
- Rețete
- Cozonaci
- Cozonac cu cacao
- Cozonac leopard
Cozonac leopard
Ingrediente
Numarul de porții: 15
Preparare
- Se face maiaua : se amesteca 50 ml lapte cu drojdia, 1 lingurita zahar si 2 lingurite faina.
- Se lasa sa creasca 10 min.
- Se bat ouale cu sare pana isi dubleaza volumul apoi se adauga zaharul si se mai bat pana se albesc.
- Se adauga coaja de portocala, scortisoara, uleiul si laptele.
- Se pune faina intr-un bol mare, se adauga maiaua si compozitia de oua.
- Se mai adauga faina cat sa obtinem un aluat moale, dar nelipicios.
- Cand e gata se taie in doua.
- O parte se taie si ea pe jumatate obtinand in total 3 parti.
- O parte mica se amesteca cu 1 lingura de cacao, iar cealalta cu 3.
- Trebuie sa obtinem o culoare inchisa si una mai deschisa.
- A treia parte ramane alba. Se lasa sa creasca cele 3 parti 36 min.
- Cand sunt gata se formeaza din fiecare 7 bile.
- Se ia o bila deschisa la culoare si se modeleaza sub forma unui sul cat tava de cozonac.
- Se intinde o foaie dreptunghiulara din aluatul inchis si se infasoara sulul.
- Din aluatul alb se intinde o foaie dreptunghiulara si se infasoara sulul.
- Se procedeaza la fel cu toate.
- Se unge tava de cozonac cu ulei.
- Se pun 3 rulouri apoi 4.
- Se mai lasa sa creasca 30 min si se coace 45 min la 180 grade.
Întrebări:
Rețete inrudite
Rețete
Articole conexe