Petitchef

Crema catalana

Desert
2 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
250 g lapte

750 g smantana

vanilie

14 galbenusuri

120 g zahar

Preparare

  • Laptele, smanana, vanilia se pun pe foc domol. Zaharul si galbenusurile se amesteca bine cu o lingura de lemn sau cu un tel iar in momentul in care laptele vine sus se adauga putin cite putin mestecind cu atentie galbenusurile batute.
  • Se pun in forme mici sau intr-o forma unica de chec si se coc a bagno maria la 150g timp de 20 de min . Va asigur ca sunt divine. Se servesc cu zahar caramelizat pe deasupra.

Poze

CREMA CATALANA, poza 1CREMA CATALANA, poza 2





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Crema de branza dulce cu ceapa si ardei
Crema de branza dulce cu ceapa si ardei
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Crema de trufe de ciocolata
Crema de trufe de ciocolata
8 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Crema diplomat
Crema diplomat
8 porții
30 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Crema catalana - verisoara cremei de zahar arsCrema catalana - verisoara cremei de zahar arsCum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: