Petitchef

Crema de zahar ars

Desert
6 porții
40 min
40 min
Ușor
349 Kcal

Ingrediente

Numarul de porții: 6
-6oua,

-250 g zahar,

-1 l lapte,

-3-4 pliculete zahar vanilat,

Preparare

  • Intr-o cratita de 2 l se pune la caramelizat 5o g zahar(cca 3-4 linguri) sau daca va place sa fie mai colorata crema puteti pune zahar in plus, asa cum am facut eu, pentru ca imi place ca gustul de caramel sa fie pregnant. Se inclina cratita ca zaharul sa se toapeasca uniform si cand a capatat o culoare frumoasa, aramie se inchide focul si se tapeteaza peretii vasului cu zaharul ars, adica se distribuie uniform prin rasturnare pe peretii acestuia. Atentie insa la maini !
    In timp ce se raceste caramelul, frecam cu ajutorul mixerului ouale, zaharul tos si cel vanilat pana devine cremos si apoi se dilueaza cu laptele. Compozitia se toarna in vasul tapetat si se da la cuptorul pe care l-am incalzit deja.
    Daca vasul are peretii josi, cca10 cm crema va fi gata in 30-40 min. Daca vasul este mai inalt trebuie sa lasati ceva mai mult cam 10 min in plus.
    Aspectul final al cremei de zahar ars trebuie sa fie legat, ca o budinca, iar de jur imprejur sa aiba siropul rezultat din topirea caramelului de pe peretii vasului si lichidul din crema.
    Crema de zahar ars se serveste dupa ce s-a tinut cateva ore la frigider.
    Pofta buna!

Informații nutriționale (pentru o porţie):

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție = 267g
Calorii: 349Kcal
  • Carbo: 58.3g
  • Grăsimi: 7.7g
  • Grăsimi sat.: 2.9g
  • Proteine: 11.7g
  • Fibre: 0g
  • Zahăr: 57.6g
  • ProPoints: 9
  • SmartPoints: 17

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii



Comentarii (15):

07/07/2016

La 1L lapte se folosesc 10 oua si 10 linguri de zahar+zahar vanilat 2 plicuri, iar pentru zaharul ars se folosesc cam 4 linguri , se taie felii ca la tort si vor sta asa cum trebuie! Asta e reteta!

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
08/07/2016

Laptele trebuie sa fie la temperatura de fierbere cand se pune putin cate putin din amestecul de oua si zahar.
Se foloseste in medie 8-10 oua si la servire arata ca o felie de tort, iar daca pui mai putine oua arata ca in fotografia retetei adica in castron si fara aspect.

(1) (0) Abuz
07/07/2016

Este o reteta f buna, este si corecta, nu e bazaconie...si este a lui PETITCHEF. Nu mai criticati pana nu incercati ! Cui nu-i place, poate pune chiar si un cofrag de oua si cateva kg de zahar si ...ardei iute...si ce mai vrea....si sa-si faca propriul site , unde sa posteze retetele proprii....Ca sa aratati si voi ce stiti gati , nu doar ce stiti critica... Pofta buna !

(0) (0) Abuz
07/07/2016

Oribil arata ! De ce te zgarcesti la oua? Cu numai 6 oua nu o sa-ti iasa niciodata o crema de zahar ars buna. Ar trebui minim 8 oua desi cu 10 ar iesi perfecta. Te-ai zgarcit si la zahar, ar trebui pentru ars 100-150 gr iar pentru crema vreo 200 gr ca sa fie intr-adevar desert. Si inca ceva: cand pui compozitia in vasul cu zahar ars trebuie trecuta printr-o strecuratoare pentru ca raman tot felul de reziduuri de la oua. Alta greseala este cea legata de copt, crema nu se pune in cuptor pur si simplu ci se pune vasul intr-unul cu apa ca la bain-marie si asa se baga in cuptor, pentru ca altfel crema capata un aspect buretos cu multe gauri in ea, daca o pui in vas cu apa va rezulta o crema fina, exceptionala. Mai ai multe de invatat si pana atunci nu mai posta tot felul de bazaconii.

(0) (0) Abuz
07/07/2016

Mi-ar fi scarba sa mananc asa ceva!

(0) (1) Abuz
06/02/2014

E buna de aruncat la gunoi. macar daca o lasai pe un platou, poate, avea un aspect mai acatarii. asa...lasa de dorit...

(0) (1) Abuz
31/01/2014

E buna o s.o incerc si eu :*:*:* ;-)

(1) (0) Abuz
05/08/2011

Ok.TraianBucatar

(1) (0) Abuz
04/08/2011

Se taie ca pe tort, nu trebuie sa fie moale , Nu-mi place cum arata.nu trebuie sa se branzeasca.

(0) (1) Abuz
04/08/2011

CEL MAI BUN DESERT

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
2 porții
1h30m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
8 porții
1h20m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
4 porții
1h20m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Crema mousseline
Crema mousseline
10 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Crema diplomat
Crema diplomat
8 porții
30 min
Foarte ușor
2.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Crema catalana - verisoara cremei de zahar arsCrema catalana - verisoara cremei de zahar arsCum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: