Petitchef

Crème brulée ("crema arsa")

Desert
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
500 ml smantana,

o pastaie de vanilie,

120 g zahar,

6 lingurite cu zahar pudra,

6 galbenuturi.

Preparare

  • Intr-un castrom frecam galbenusurile cu zaharul, pana se albesc. Le turnam usor, treptat, in smantana calda, amestecand continuu. Trecem crema prin sita, apoi o repartizam in forme care merg la cuptor ( de Jena, de savarine, in cesti groase portelan), unse dinainte cu unt.
  • Asezam formele intr-o tava pe care o umplem cu apa ( Bain marie), o punem in cuptorul incins dinainte si o coacem 30 de minute. Atunci când este gata, crema va fi ferma pe margini si moale la centru. Lasam cremele sa se raceasca si le dam la rece cateva ore, acoperite cu folie.
  • La servire, presaram cate o lingurita cu zahar peste fiecare crema. Se caramelizeaza imediat, cu o flacara rapida (exista o lampa speciala), 8-10 secunde - altfel zaharul se va arde si va deveni negru. Le servim imediat sau le pastram la frigider.
  • Se poate carameliza zaharul separat, intr- o tigaita, si apoi se toarna imediat peste creme. Astfel vom putea turna un strat mai gros de zahar ars.
  • Putem folosi zahar brun: turnam cate o lingura pe fiecare crema si ledam in cuptorul foarte incins, sa se caramelizeze zaharul.

Poze

Crème Brulée ( Crema arsa ), poza 1Crème Brulée ( Crema arsa ), poza 2





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cremes de casa
Cremes de casa
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cremes(cremsnit) ca la mama acasa
Cremes(cremsnit) ca la mama acasa
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Cremes bio
Cremes bio
10 porții
1h30m
Ușor
5 / 5
Rețetă Cannoli cu crema de vanilie
Cannoli cu crema de vanilie
15 porții
1h20m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Tarta crème brûlée- un desert elegant
Tarta crème brûlée- un desert elegant
8 porții
1h50m
Ușor
1.3 / 5
Rețetă Supa crema de dovleac placintar
Supa crema de dovleac placintar
3 porții
45 min
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Crème Brûlée – un desert periculos, periculos de bun!Crème Brûlée – un desert periculos, periculos de bun!Cum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: