Petitchef

Crème brulée ("crema arsa")

Desert
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Intr-un castrom frecam galbenusurile cu zaharul, pana se albesc. Le turnam usor, treptat, in smantana calda, amestecand continuu. Trecem crema prin sita, apoi o repartizam in forme care merg la cuptor ( de Jena, de savarine, in cesti groase portelan), unse dinainte cu unt.
  • Asezam formele intr-o tava pe care o umplem cu apa ( Bain marie), o punem in cuptorul incins dinainte si o coacem 30 de minute. Atunci când este gata, crema va fi ferma pe margini si moale la centru. Lasam cremele sa se raceasca si le dam la rece cateva ore, acoperite cu folie.
  • La servire, presaram cate o lingurita cu zahar peste fiecare crema. Se caramelizeaza imediat, cu o flacara rapida (exista o lampa speciala), 8-10 secunde - altfel zaharul se va arde si va deveni negru. Le servim imediat sau le pastram la frigider.
  • Se poate carameliza zaharul separat, intr- o tigaita, si apoi se toarna imediat peste creme. Astfel vom putea turna un strat mai gros de zahar ars.
  • Putem folosi zahar brun: turnam cate o lingura pe fiecare crema si ledam in cuptorul foarte incins, sa se caramelizeze zaharul.

Poze

Crème Brulée ( Crema arsa ), poza 1
Crème Brulée ( Crema arsa ), poza 2

Întrebări:



Video sugerat

YouTube




Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta crème brûlée- un desert elegant
Tarta crème brûlée- un desert elegant
8 porții
1 h 50 m
Ușor
2.2 / 5
Rețetă Crema diplomat
Crema diplomat
8 porții
30 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Cum se face crema de unt/Buttercream?
Cum se face crema de unt/Buttercream?
10 porții
10 min
Foarte ușor
Rețetă Cremes bio
Cremes bio
10 porții
1 h 30 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Cremes de casa
Cremes de casa
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cremes cu capsuni
Cremes cu capsuni
7 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Crème Brûlée – un desert periculos, periculos de bun! Crème Brûlée – un desert periculos, periculos de bun! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: