Petitchef

"degetele" inmuiate in ciocolata

Desert
8 porții
15 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Se prepara cu:

1. o cana de unt topit (din care pui alaturi 3-4 linguri)

2. jumatate de cana de zahar pudra

3. o lingurita praf de copt

4. 2 cani de faina

5. 200 gr de ciocolata amaruie

6. jumatate de cana de nuci/alune de padure pisate

7. esenta de vanilie

Preparare

  • O "struto-camila" intre fursecuri si piscoturi, foarte fragede si deloc complicat de facut. Alaturi de un ceai sau o cafea, iti poti intampina prietenii cu acest dulce si nici nu isi vor da seama ca nu le-ai cumparat de la cofetarie :) .

    Intr-un vas mixezi zaharul cu untul (nu uita sa lasi de-o parte 3-4 linguri de unt topit!) pana rezulta o crema usoara. Se adauga faina si esenta de vanilie. Se amesteca totul bine, se inveleste in folie alimentara si se da la frigider cam o ora.

    Se iau bucati de aluat si se ruleaza snururi de lungimea si grosimea unui deget (6 cm lungime si 1 cm grosime), cat mai egale intre ele. Mie mi-au iesit 26 de "degetele", dar nu-i obligatoriu sa iti dea la fel la socoteala, le poti face cum vrei.

    Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 175 de grade, pe randul cel mai de sus, pentru 12-15 min, pana devin aurii. La atingere vor ramane moi, se vor mai intari dupa ce se vor fi racit pe un gratar.

    Separat, intr-un ibric, topesti la bain-marie ciocolata cu untul. Fiecare "degetel" deja racit se scufunda cu grija (pentru ca este fraged si deci casant) cam 1 cm in ciocolata topita, apoi se tavaleste intr-o farfurie cu nuci pisate. Se pune alaturi, pe o hartie de copt, pana ce ciocolata se intareste si abia dupa aceea se aseaza pe un platou. Se repeta acesti pasi cu fiecare fursec in parte, iar la nevoie, se mai pune la bain-marie ciocolata in caz ca incepe sa se intareasca.

Poze

Degetele inmuiate in ciocolata, poza 1Degetele inmuiate in ciocolata, poza 2



Comentarii (14):

15/04/2013

Si mai bune daca prajiti nuca inainte

(0) (0) Abuz
rosala ceci
rosala ceci, 31/03/2013

Chiar acum voi prepara asa ceva!

(0) (0) Abuz
19/03/2013

La preparare ati uitat de praful de copt...

(0) (0) Abuz
15/03/2013

ARATA INTR-UN MARE FEL

(0) (0) Abuz
14/03/2013

Bune.

(0) (0) Abuz
13/03/2013

Am sa o incerc si eu reteta pare buna

(0) (0) Abuz
13/03/2013

Foarte bune!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
13/03/2013

DACA UNTUL E TOPIT ,CUM MAI REZULTA O CREMA PRIN FRECARE CU ZAHAR ??

(0) (0) Abuz
13/03/2013

Foarte faine.o sa incerc si eu azi

(0) (0) Abuz
13/03/2013

Nemaipomenite pentru cei mici

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cum sa faceti ganache de ciocolata?
Cum sa faceti ganache de ciocolata?
7 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Marquise cu ciocolata
Marquise cu ciocolata
10 porții
25 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă degetele inmuiate in ciocolata
"degetele" inmuiate in ciocolata
4 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Biscotti cu ness, ciocolata si nuci
Biscotti cu ness, ciocolata si nuci
3 porții
1h30m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cheesecake cu ciocolata si alune de padure
Cheesecake cu ciocolata si alune de padure
6 porții
1h40m
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permisInvata sa topesti ciocolata ca un profesionistInvata sa topesti ciocolata ca un profesionist

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: