Petitchef

Desert catifelat din caise

Desert
4 porții
1 oră
20 min
Foarte ușor
Un desert indian de vara, racoritor, din caise confiate. Usor, dietetic, delicios.

Ingrediente

Numarul de porții: 4
250 grame caise uscate/confiate

1 mana migdale crude

3 – 4 linguri zahar (brut din trestie de zahar)

1/2 lingurita cardamon pulbere

cateva fire de sofran – optional

1 lingura apa de trandafiri – optional

2 1/2 cani apa

Preparare

  • Incalziti apa si turnati un pic peste migdale si restul peste caise. Acoperiti ambele vase cu capac. Puteti face acest lucru de seara pana dimineata sau oricand in timpul zilei. Lasati sa se inmoaie minim 30 minute.
  • Scurgeti apa de la migdale si decojiti-le. Tineti-le deoparte.

    Puneti caisele umflate, cu tot cu apa in care au stat, la fiert pe foc mediu, acoperite cu capac. Dupa ce lichidul incepe sa fiarba, dati focul la mic si fierbeti 30 minute sau pana ce caisele s-au inmuiat bine de tot. Apoi lasati sa se racoreasca 15 minute.
  • Luati cam jumatate din caise si bagati mixerul vertical in ele sau zdrobiti-le in blender cateva secunde. Trebuie sa rezulte o pasta.
  • Rasturnati pasta peste caisele din oala si puneti din nou pe foc mic. Amestecati continuu incercand sa mai zdrobiti din caisele intregi. Adaugati pulberea de cardamon si zaharul. Amestecati si tineti pe foc pana obtineti consistenta unui gem. Dupa ce ati luat de pe foc turnati si apa de trandafiri.

    Rasturnati in castronele si decorati cu migdale si sofran. Lasati sa se racoreasca.
  • Puteti servi simplu sau cu putina frisca proaspata facuta in casa, batuta cu cardamon si zahar pudra.



Comentarii (20):

12/06/2013

Cardamon este un condiment specific bucatariei indiene. Se gaseste de cumparat la plafaruri precum si la magazine dedicate condimentelor. Este foarte aromat. Insa se poate face si fara.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/06/2013

Este o reteta simpla dar gustoasa!....

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/06/2015

EXCELENTA DE BUNA

(0) (0) Abuz
12/06/2015

Asta-i buna la iarna,cand nu sunt fructe proaspete,nu acum cand au aparut caisele...

(0) (0) Abuz
12/06/2015

Super desert!

(0) (0) Abuz
12/06/2015

Poate pentru iarna ?! Ai innebunit ? Acum este vremea caiselor proaspete ! Unde traiesti ? Pana si in Alaska sau la Polul Nord este vara !

(0) (0) Abuz
12/06/2015

F.bun gustos

(0) (0) Abuz
12/06/2015

Apa de ploaie

(0) (0) Abuz
28/07/2014

Un desert deosebit

(0) (0) Abuz
27/07/2014

Pare gustoasa,buna de incercat

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Desert cu smochine
Desert cu smochine
4 porții
35 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Desert cu piersica pe gratar
Desert cu piersica pe gratar
4 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Desert de gris cu migdale (reteta video)
Desert de gris cu migdale (reteta video)
5 porții
30 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Desert crema vegana
Desert crema vegana
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Tarta rasturnata cu caise
Tarta rasturnata cu caise
8 porții
1h5m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Bilute energizante cu caise
Bilute energizante cu caise
6 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii!Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii!Merele coapte, un desert clasic de iarna!Merele coapte, un desert clasic de iarna!Crème Brûlée – un desert periculos, periculos de bun!Crème Brûlée – un desert periculos, periculos de bun!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: