Petitchef

Desert delicios cu blat din bezea

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

pt baltul de bezea:

4 albusuri

1 pahar de zahar

1 lingurita amidon

1 lingurita otet

un praf de sare

esenta de vanilie


pt crema:

glazura de ciocolata

un plic budinca cu gust de frisca

500 ml lapte

un cub de unt

esenta de lamaie

bomboane de pom de pus deaupra

Preparare

  • Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand spuma incepe sa se intareasca se adauga zaharul si esenta de vanilie si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa, la sfarsit punem amidonul stins in otet.
  • In tava tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se da la cuptor la foc foarte mic cu usa cuptorului intredeschisa, pentru a se intari si a se usca incet.
  • Pentru ca bezeaua sa iasa bine aceasta trebuie uscata, nu coapta.
  • Dupa ce am scos bezeaua din cuptor o lasam sa se racoreasca si o glazuram cu ciocolata topita sau cu ciocolata topita in lapte si unt.
  • Pregatim budinca conform instructiunilor de pe pachet, iar la sfarsit adaugam untul.
  • O lasam la racit, dupa care o turnam peste bezeaua glazurata.
  • Deasupra ornam cu boamboane de pom taiate feliute subtiri sau fiecare dupa preferinta.



Comentarii:

Olga, 26/07/2017

Dimensiuni tava? Temperatura de coacere?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Desert crema vegana
Desert crema vegana
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Gelato de lamaie-un desert revigorant
Gelato de lamaie-un desert revigorant
6 porții
3 ore
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Fursecuri de Paste (cu oua de ciocolata)
Fursecuri de Paste (cu oua de ciocolata)
7 porții
50 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Desert rece
Desert rece
4 porții
1h50m
Foarte ușor
Rețetă Desert cald
Desert "cald"
4 porții
40 min
Foarte ușor
Rețetă Desert cu smochine
Desert cu smochine
4 porții
35 min
Foarte ușor
3.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii!Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii!Panna Cotta – un desert pe cat de simplu, pe atat de deliciosPanna Cotta – un desert pe cat de simplu, pe atat de deliciosMerele coapte, un desert clasic de iarna!Merele coapte, un desert clasic de iarna!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: