Petitchef

Desert la pahar ” vanilla – cappuccino”

Desert
6 porții
15 min
25 min
Foarte ușor
Pe caldurile astea eu cred ca un desert racoros si rapid merge de minune! Am combinat doua creme, care au aceeasi baza si ca sa le fac mai pufoase, am pus si niste frisca. Rezultatul final: un desert delicios care la prima vedere parca-i un parfait!

Ingrediente

Numarul de porții: 6

6 portii:

1 l lapte

360 gr zahar

120 gr amidon

6 galbenusuri

500 ml frisca

+ 300 pentru ornat (optional)

3 lingurite cafea solubila (nes)

vanilie

un praf de sare

zahar (pentru frisca de ornat)

Preparare

  • Impartim laptele in doua: 500 ml pentru crema de vanilie, 500 ml pentru crema de nes.

    Pentru crema de vanilie, punem zaharul impreuna cu 300 ml lapte pe foc mic si lasam sa se infierbante (3-4 minute). Intre timp amestecam cei 200 ml cu amidon (doar 60 gr) amestecand cu un tel ca sa se dizolve bine apoi adaugam 3 galbenusuri frecate putin cu un praf de sare.

    Cand laptele s-a infierbantat, il adaugam in fir subtire peste laptele cu amidon si galbenusuri, amestecand continuu cu telul. Il punem inapoi pe foc si mestecam continuu pana cand crema se ingroasa ca o budinca. Cand o tragem de pe foc adaugam 1 lingurita esenta de vanilie.

    Acoperim crema cu o folie alimentara si o dam la rece. Cand s-a racit, incorporam frisca batuta tare si punem un strat in cupele pregatite pentru desert.

    Pentru crema de nes, procedam la fel ca si la crema de vanilie, doar ca, atunci cand amestecam cei 200 ml de lapte cu amidon, vom dizolva mai intai nesul in lapte apoi adaugam, amidonul si galbenusurile.

    Se da la rece si se pune cel de-al doilea strat de crema (in care am incorporat frisca, ca in crema de vanilie).

    La final, ornam cu frisca batuta tare in care am pus zahar dupa gust (2 linguri).

    Se tine la frigider pana in momentul servirii!

Poze

Desert la pahar ” Vanilla – Cappuccino”, poza 1Desert la pahar ” Vanilla – Cappuccino”, poza 2Desert la pahar ” Vanilla – Cappuccino”, poza 3Desert la pahar ” Vanilla – Cappuccino”, poza 4Desert la pahar ” Vanilla – Cappuccino”, poza 5


Comentarii (17):

12/08/2014

Merita incercat,pare bun

(0) (0) Abuz
12/08/2014

Foarte bun

(0) (0) Abuz
12/08/2014

Delicioasa!!

(0) (0) Abuz
12/08/2014

Racoritor si delicios!

(0) (0) Abuz
12/08/2014

Usor si delicios!

(0) (0) Abuz
ciobanu_t2013
ciobanu_t2013, 12/08/2014

Delicios

(0) (0) Abuz
08/03/2014

USOARA
etapa 2 ?

(0) (0) Abuz
07/03/2014

Bbb

(0) (0) Abuz
07/03/2014

Esti cumva in calduri?

(0) (0) Abuz
gabrielacuisine
Răspuns gabrielacuisine:

Caldurile sunt de 2 feluri, ale verii si ale animalelor! reteta este scrisa vara dar dc voi sunteti mitocani, nu stiu ce cautati pe acest site!

07/03/2014

Desertul este super,dar de unde atatea "calduri"?

(1) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Desert rapid cu inghetata
Desert rapid cu inghetata
4 porții
40 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Desert cu bezele
Desert cu bezele
3 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Desert cu banane si cafea
Desert cu banane si cafea
2 porții
15 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Cappuccino glacé
Cappuccino glacé
5 porții
2 ore
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tarta crème brûlée- un desert elegant
Tarta crème brûlée- un desert elegant
8 porții
1h50m
Ușor
1.3 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.1 / 5

Rețete

Articole conexe

Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii!Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii!Merele coapte, un desert clasic de iarna!Merele coapte, un desert clasic de iarna!Cum se bea un pahar de bereCum se bea un pahar de bere

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: