Petitchef

Destertul perfect al zeilor

Desert
15 porții
24 ore
24 ore
Dificil
Na-m vazut asa ceva in viata mea !!!!!!!!!!! UITATI-VA SI MINUNATI-VA

Ingrediente

Numarul de porții: 15
110 g smantana dulce

15 g zahar

3 galbenusuri

3.6 g gelatina

225 g ciocolata alba

180 g frisca batuta (naturala va rog )

2 pastai de tonka rase

Creme brulee de ciocolata si Sarawak

150 g ciocolata neagra (60-70%)

6 galbenusuri

100 g zahar

600 g smantana dulce

5-10 g piper sarawak (depinde cat de mult va place gustul de piper)


Pentru sirop sarawak :

200 ml apa

50 g zahar

sarawak (se poate spala cel folosit la creme brulee)


Pentru boabe de cacao caramelizate :

135 nibs de cacao (boabe sparte)

75 g zahar (preferabil moscavado)

10 g unt


Pentru sos zmeura :

250 g zmeura

50 g zahar

5 g amidon


Pentru blaturi (2 tavi de 29*38cm) :

116 g faina (+20 g pudra de migdale)

96 g faina (+ 20 g cacao+20 g pudra de migdale)

165 zp (impartit in 2)

10 g pc (impartit in 2)

1 ou (impartit in 2)

120 ml ulei (60 ml + 60 ml)

134 ml lapte (67 ml + 67ml)

sare un praf

245 g albus

180 zahar

Preparare

  • Etapa 1 - Destertul perfect al ZEILOr
    Smantana si tonka se pun pe foc pana dau in clocot. Se acopera si se lasa la infuzat 20 de minute.

    Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul. Gelatina se pune la inmuiat in apa rece. Ciocolata se pune intr-un vas uscat si curat. Se bate frisca si se pastreaza in frigider pana la folosire.

    Se strecoara smantana, se cantareste si se completeaza daca e cazul pentru a avea 110 g. Se pune din nou pe foc pana da intr-un clocot si apoi se toarna usor peste galbenusuri in timp ce amestecam. Se pune smantana impreuna cu galbenusurile inapoi pe foc mic, amestecand in continuu pana ajunge la 76-78 grade (sau pana se ingroasa usor).

    Se pune gelatina peste crema engleza de mai sus si cand e dizolvata se toarna totul peste ciocolata. Dupa 30 de secunde amestecam si punem bolul pe bain mare in cazul in care nu s-a topit complet ciocolata.

    Cand amestecul de ciocolata este la temperatura camerei, se incorporeaza frisca.
  • smantana si piperul (sfaramat) se pun pe foc pana dau in clocot. Se acopera si se lasa la infuzat 20 de minute.
    Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul. Ciocolata se pune intr-un vas uscat si curat.

    Se strecoara smantana, se cantareste si se completeaza daca e cazul pentru a avea 600g. Se pune din nou pe foc pana da intr-un clocot si apoi se toarna usor peste galbenusuri in timp ce amestecam.

    Se pune smantana impreuna cu galbenusurile inapoi pe foc mic, amestecand in continuu pana ajunge la 76-78 grade (sau pana se ingroasa usor). Se toarna totul peste ciocolata. Dupa 30 de secunde amestecam.

    Se pregateste bain mare pentru cuptor si se pune folie de aluminiu in tava (cu diamtrul usor mai mare decat diametrul prajiturii finale0 in care se va turna brulee-ul. Se coace 30-40 min la 165 grade. Se lasa la racit, apoi se baga in congelator pana la folosire.
  • Se dau intr-un clocot, se acopera si se lasa la infuzat 5 minute. Se strecoara.
  • Zaharul si boabele de cacao se pun intr-o tigaie pe foc f mare. Se amesteca in continuu, pana ce zaharul e topit (e ok sa miroasa usor a ars). Se adauga untul si se varsa totul pe o hartia de copt pregatita.
  • Zmeura si zaharul se pun pe foc mic, amestecand usor pana ce zaharul se topeste. Se dizolva amidonul in apa rece (1-2 lingurite), se toarna putin sirop cald peste. Se repune totul pe foc, amestecand in continuu pana sosul se ingroasa si devine lucios. Se lasa la racit si apoi se pastreaza in frigider pana la folosire.
  • Se incalzeşte cuptorul la 180 de grade. Se ung formele cu unt si se pune hartie de copt doar pe fund.

    Se amesteca primele 8 ingrediente (in doua castroane diferite), cu o paleta pana amestecul e omogen. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se continua mixarea pana devin lucioase.

    Se impart albusurile in doua si se incorporeaza fiecare jumatate in primul amestec. Se toarna aluaturile in tăvile pregatite si se coc 20 de minute sau pana trec de testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca in tava 10 minute si apoi pe un grilaj
  • Asamblare
    Se pregateste inelul de tort si se fixeaza blatul de migdale, se insiropeaza. Se pune pe el creme brulee-ul inghetat, apo sosul de zmeura. Se aseaza deasupra blat jumatate din mere si jumatate din crema. Deasupra se aseaza blatul de zmeura, se insul de cacao, se insiropeaza, se presara boabele de cacao si se toarna bavareza de tonka. Se da la congelator 3-4 ore.

    GUSTATI SI VA MINUNATI



Comentarii (25):

puricelmic, 20/09/2014

Ce e ala / aia sarawak? Explica cuvintele cand postezi o reteta k nu toti stim.

(0) (0) Abuz
23/04/2014

"Na-m" vazut niciodata o retata atat de lunga, "na-m" rabdare nici s-o citesc, dar sa ma apuc de ea...

(0) (0) Abuz
06/04/2014

Arata super!!!!!!!!!!!!!
Cred ca este si foarte buna!

(0) (0) Abuz
01/04/2014

Cred ca este buna , dar prea multe ingrediente ,prea putine porti

(0) (0) Abuz
31/03/2014

Super!

(0) (0) Abuz
31/03/2014

SUPER dar foarte greu, nu cred ca o sa incerc.

(0) (0) Abuz
31/03/2014

Fara cuvinte!

(0) (0) Abuz
30/03/2014

Consider ca instructiunile sint neclare...nici u se pune problema sa incerc...suna frumos si tentant... titlu... dar explicatiile de pregatire lasa de dorit...nu cred ca e cazul sa ma explic ...pur si simplu incearca sa "citesti"...si cu siguranta indifferent de experienta...

(0) (0) Abuz
stanciulescu lucia, 30/03/2014

Ce este tonka altfel cred ca este super .Cind mai dati retete cu anumite produse spune si de unde le procuri

(0) (0) Abuz
30/03/2014

Nu este pentru amatori ...

(1) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort padurea neagra sau tortul perfect
Tort padurea neagra sau tortul perfect
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura de vanilie a zeilor
Prajitura de vanilie a zeilor
15 porții
198 ore
Dificil
4.1 / 5
Rețetă Prajitura cremoasa cu ciocolata a zeilor
Prajitura cremoasa cu ciocolata a zeilor
15 porții
112 ore
Dificil
4.7 / 5
Rețetă Desert crema vegana
Desert crema vegana
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Royal chocolat - trianon
Royal chocolat - trianon
8 porții
5h12m
Dificil
4.9 / 5
Rețetă Chec cu ciocolata si pere
Chec cu ciocolata si pere
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Para, sora marului sau darul zeilor?Para, sora marului sau darul zeilor?Salata de fructe, desertul perfect!Salata de fructe, desertul perfect!Cum sa gatesti perfect carnea de peste!Cum sa gatesti perfect carnea de peste!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: