Petitchef

Diplomat cocktail

Desert
4 porții
40 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
400 ml lapte

4 galbenusuri

120 g zahar

40 g faina

20 g amidon de porumb

esenta de vanilie

1 plic lapte praf de cocos (60 g)

20 g gelatina dizolvata in 100ml sirop de la conserva de fructe

fierbinte

400 ml smantana dulce

2 cutii cocktail de fructe

25~30 piscoturi Savoiardi

sirop de la conserva de fructe

Preparare

  • O parte din piscoturi se dau putin prin sirop si se randuiesc pe marginea formei (detasabila - de 26cm), iar cu cateva se tapeteaza baza formei (ramasa dupa ce s-au pus piscoturile pe margine).
  • Se toarna crema si se niveleaza, apoi se decoreaza dupa preferinta :) presarat peste crema putin cocos, apoi decorat cu floricele comestibile
  • Tortul se da la frigider pentru cateva ore pana se intareste bine crema, dupa care se scoate din forma, se taie si se serveste.
  • In loc de lapte praf de cocos se pot folosi cateva linguri de sirop de cocos sau, daca nu servesc si copiii, cateva linguri de lichior de cocos; sau laptele se poate fierbe in prealabil cu fulgi de cocos si apoi strecura.

Poze

Diplomat Cocktail, poza 1Diplomat Cocktail, poza 2





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Diplomat cu ciocolata si zmeura
Diplomat cu ciocolata si zmeura
6 porții
1h15m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Diplomat cu fructe
Diplomat cu fructe
10 porții
55 min
Foarte ușor
Rețetă Malibu cocktail
Malibu cocktail
15 porții
10 min
Foarte ușor
Rețetă Buturuga Tiramisu
Buturuga Tiramisu
8 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Vara este momentul perfect pentru cocktail-uri!Vara este momentul perfect pentru cocktail-uri!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: