Petitchef

Dulceata de caise

Desert
10 porții
20 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

10

Preparare

  • Va recomand sa folositi caise sanatoase, aromate si bine coapte pentru a obtine o dulceata delicioasa. Spalam bine caisele, apoi le despicam in doua, scoatem samburii si le punem intr-o oala.
  • Punem oala cu caise pe foc si le fierbem in suc propriu pana se topesc si scad de vreo 2 degete amestecam in oala din cand in cand, cu o lingura curata de lemn si avem grija sa nu se prinda. Dupa ce caisele au scazut, le luam de pe foc si le lasam sa se odihneasca pana a doua zi.
  • A doua zi punem oala din nou pe foc, o aducem la fierbere, adaugam zaharul si lasam sa fiarba fructele impreuna cu zaharul aproximativ 1 ora, pana scade dulceata de 3-4 degete bune. In tot acest timp amestecam in oala cu o lingura curatata de lemn. Dupa ce dulceata a scazut suficient, tragem oala de pe foc si o turnam in borcane.
  • Ca sa va dati seama daca dulceata este indeajuns de fiarta, spre sfarsitul procesului de fierbere, puteti scoate cate o lingura de dulceata pe o farfurie si o lasati sa se raceasca, daca dulceata se intareste putin fata de cand ati scos-o, inseamna ca ati fiert-o suficient si puteti sa o luati de pe foc.
  • Dulceata fierbinte, se toarna in borcane pe care le spalati foarte bine in prealabil si le lasati sa se usuce. Capacele se pun intr-o oala cu apa si li se da un clocot, pentru a fi sterilizate. Sub borcane puneti lama unui cutit, pentru a nu se crapa in momentul in care turnati in ele dulceata fierbinte.
  • Dupa ce ati turnat dulceata in borcane, infiletati foarte bine capacele, lasati sa se raceasca iar a doua zi depozitati-le in camara.

Rețete inrudite

YouTube


Poze

Dulceata de caise, poza 1
Dulceata de caise, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

02/07/2012

Reteta este minunata, am incercat-o anul trecut si trebuie sa recunosc, cu modestie, asa dulceata de caise nu am mai mancat pana atunci.

(0) (0) Abuz
05/07/2011

IMI PLACE MULT

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Dulceata de caise intregi - sargabaracklekvar
Dulceata de caise intregi - sargabaracklekvar
12 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Dulceata de caise
Dulceata de caise
8 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Dulceata de caise macinata- sargabaracklekvar
Dulceata de caise macinata- sargabaracklekvar
15 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Dulceata de caise la multicooker philips
Dulceata de caise la multicooker philips
6 porții
3 h 15 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Clafoutis cu caise
Clafoutis cu caise
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Brioches tressées cu gem de caise
Brioches tressées cu gem de caise
8 porții
3 h 45 m
Ușor

Rețete

Articole conexe

Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! 12 retete cu Caise 12 retete cu Caise “Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile “Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: