Preparata cu branza si stafide, cu fructe de padure, cu mere si scorţisoara, sau cu carne, placinta are in spate o istorie de mii de ani. Placinta cu branza sau cu orice umplutura este un preparat culinar facut din foi de aluat in care se pune o umplutura, se...
Ingrediente: 1 galbenus de ou 2 linguri faina 300 ml lapte 5 linguri mari cu dulceata de capsuni 80 g.zahar 10 g.geletina farina (pudra) cateva pic.esenta de...
De multe ori am intrat in restaurante doar pentru a testa desertul preferat, papanasii! I-am gustat in atatea feluri si moduri incat le-am pierdut sirul, asa ca astazi m-am decis sa va readuc in prim plan cateva retete. Eu va propun sa ii testati, gustati, apreciati,...
Ingrediente: 500 g faina 250 g margarina 2 oua + 3 albusuri coaja rasa de la o jumatate lamaie 100 g zahar pudra 4 linguri nuca cocos 1 praf copt 1 lingurita...
Ingrediente: 250 g piscoturi Savoiardi 100 ml rom 300 g dulceata portocale 750 ml frisca 3 banane mari 100 g miez de nuca jumatati 400 g ciocolata 55% cacao 3...
Ingrediente: 7 oua 7 linguri de zahar 7 linguri de pesmet alb 2 linguri de ulei o fiola de esenta de vanilie 1/2 lingurita de amoniac stins cu suc de lamaie...
Ingrediente: Pentru blat: 300 ml. lapte 40 g. cacao 180 g. zahar 150 g. unt 3 oua 300 g. faina 1 lingura rasa praf de copt Pentru crema: 2 oua 100 g. zahar 75...
Ingrediente: 100 ml ulei, 100 ml apa, 500 g faina, 200 g nuca macinata, 1 albus, 2 oua + 1 galbenus, 200 g zahar pudra, 195 g dulceata de capsuni, sare.