Spalam caisele ,le desfacem in doua si indepartam samburii. Punem apa si zaharul la fiert pana se formeaza un sirop gros.
Adaugam bucatile de caise si lasam sa fiarba la foc mic. Amestecam foarte rar si usor sa nu faramam de tot caisele.
Spre sfarsit adaugam zeama de lamaie si zaharul vanilinat. Dulceata este gata in 30-35 minute. Mie imi plac mult si samburii caiselor, asa ca i-am decojit si i-a adaugat si pe acestia in dulceata,la final, dau un gust deosebit.
Spalam bine borcanele ,le sterilizam si uscam , apoi le umplem cu dulceata fierbinte. asezam capacele si dupa ce se racesc, borcanele se pot pune in camara pentru iarna.
Comentarii:
Dacă sâmburii sunt amari ce fac?îi mai pun?
Super gem de caise
Fara cuvinte
Imi plac retetele si o sa experimentez cit mai multe retete
Bun...
Super
Pofta buna
FELICITARI!!!
Minunata...am verificat cantitatile ca le cam uitasem