Petitchef

Eclere cu ciocolata

Desert
6 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
PENTRU GOGOSELE;

20 linguri cu ulei

20 linguri cu apa

2 lingurite de zahar

8 linguri cu faina

6 oua

PENTRU CREMA;

2 plicuri praf de budinca de ciocolata

800 ml lapte

8 linguri de zahar

100 g unt sau margarina,esenta(dupa preferinta)

PENTRU ORNAT;

100 g ciocolata alba de menaj

100 g ciocolata neagra de menaj

4 linguri de frisca lichida

Preparare

  • Intr-o cratita se pune la fiert,apa,uleiul si zaharul,iar cand clocotesc se adauga si faina si se amesteca continuu pana se omogenizeaza aluatul.Se da la racit,apoi se incorporeaza cate un ou(se adauga urmatorul dupa ce incorporat in aluat,pe cel dinainte) si se amesteca bine,pana terminam toate ouale.
  • Trebuie sa avem un aluat neted(fara cocoloase)si elastic,care se pune intr-un pos sau punga taiata la un capat si se fac bastonase lungi de cca.5-6 cm si groase de cca.2-2,5 cm,care se aseaza unul langa altul,usor distantate intre ele pentru a creste, intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt si se dau la copt in cuptorul incins in prealabil,cca 20 de minute,fara a deschide usa cuptorului in timpul coacerii.Sunt gata atunci cand sunt bine rumenite si au culoarea aurie.
  • Se pune la incalzit laptele amestecat cu zaharul,iar cand se infierbanta bine,se toarna in fir subtire peste praful de budinca amestecand continuu cu un tel,apoi asezam craticioara la bain-mare sau chiar pe flacara mica amestecand continuu,pana se ingroasa.Se lasa sa se racoreasca putin ,apoi se aduga untul sau margarina ,cate putin amestecand continuu pana se incorporeaza in crema adaugat si o esenta de rom.
  • Ciocolata de menaj,se da fiecare separat prin razatoare,apoi se topeste la bain-mare,adaugand si frisca lichida.Daca nu avem frisca ,adaugam putin unt sau margarina.
  • Gogoselele racite se taie pe lung,pe o latura,apoi se umplu cu crema de ciocolata si se orneaza cu ciocolata de menaj topita Se dau putin la rece,la frigider ,apoi se consuma.

Poze

ECLERE CU CIOCOLATA, poza 1ECLERE CU CIOCOLATA, poza 2ECLERE CU CIOCOLATA, poza 3ECLERE CU CIOCOLATA, poza 4ECLERE CU CIOCOLATA, poza 5ECLERE CU CIOCOLATA, poza 6ECLERE CU CIOCOLATA, poza 7

Întrebări:




Comentarii:

Silvia1974, 16/08/2013

Reteta clara si explicita, usor de inteles si realizat. Multumesc.

(0) (0) Abuz
06/01/2013

F bune

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Eclere cu ciocolata si crema de portocale
Eclere cu ciocolata si crema de portocale
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Eclere cu mascarpone si ciocolata
Eclere cu mascarpone si ciocolata
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Eclere cu ciocolata Petitchef
Eclere cu ciocolata Petitchef
8 porții
2h5m
Dificil
4.9 / 5
Rețetă Eclere cu zmeura si fistic
Eclere cu zmeura si fistic
8 porții
2h35m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Chec banane / ciocolata - super pufos!
Chec banane / ciocolata - super pufos!
10 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permisInvata sa topesti ciocolata ca un profesionistInvata sa topesti ciocolata ca un profesionist5 sfaturi pentru a preveni caderea chipsurilor de ciocolata5 sfaturi pentru a preveni caderea chipsurilor de ciocolata

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: