Petitchef

Eclere cu crema pasticera

Desert
6 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

pentru aluat:

300 g de faina

380 ml apa

120 ml ulei

7 oua mari

1 praf de sare

2 pliculete de zahar vanilat


pentru crema:

3 galbenusuri

225 grzahar

60 g amidon

750 ml lapte

1 praf de sare

coaja de la o jumatate de la o lamaie netratata


glazura:

100 g ciocolata neagra

70 ml lapte

Preparare

  • Cand fierbe adaugam toata faina si amestecam energic pana ce se incorporeaza bine iar aluatul se dezlipeste usor de fundul cratitei.
  • Lasam sa se raceasca bine cam 40 de minute apoi transferam aluatul intr-un bol si incorporam ouale pe rand unul cate unul. Cand a terminat de inglobat toate ouale aluatul arata asa.
  • Cu ajutorul unui sac a poche punem aluatul in tava sub forma de bastonase.Daca nu aveti unul se poate folosi si o punga de plastic mai groasa taiata la un colt.
  • Coacem 15-20 de minute in cuptorul incalzit inainte la foc moderat,apoi lasam sa se raceasca complet. Cand sunt reci taiem fiecarui ecler cate un capacel.
    Crema:amestecam galbenusurile cu zaharul si putin lapte intr-o cratita iar separat, amidonul si un praf de sare le dizolvam in lapte.
  • Omogenizam ambele compozitii si punem pe foc amestecand continuu.
  • Este gata cand compozitia capata consistenta unei budinci. Lasam sa se raceasca si adaugam si coaja de la o jumatate de lamaie.
  • Cu aceasta crema umplem ecerele si le glazuram cu ciocolata topita impreuna cu laptele pe foc mic sau la microunnde.

Poze

ECLERE CU CREMA PASTICERA, poza 1ECLERE CU CREMA PASTICERA, poza 2





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Eclere cu ciocolata Petitchef
Eclere cu ciocolata Petitchef
8 porții
2h5m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Eclere cu zmeura si fistic
Eclere cu zmeura si fistic
8 porții
2h35m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Desert crema vegana
Desert crema vegana
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Eclere cu ciocolata si crema de portocale
Eclere cu ciocolata si crema de portocale
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Eclere cu crema de budinca de vanilie si frisca
Eclere cu crema de budinca de vanilie si frisca
8 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Eclere cu crema de budinca
Eclere cu crema de budinca
8 porții
1 oră
Ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branzaSupa crema - colectie de reteteSupa crema - colectie de retete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: