Petitchef

Fantezie dulce de halloween, din dovleac, evident

Prinosus mai multe rețete
(5.00/5 - 3 voturi)
Desert
7 porții
30 min
20 min
Foarte ușor
sau

Ingrediente

7 porții

Pentru blat:

- 5 oua

- 100 g ciocolata

- 200 ml lapte

- 100 g zahar

- 80 g unt

- 200 g faina

- 100 g nuca

- 4 linguri de dovleac ras

- 1 lingurita esenta de portocale

- 1 lingurita esenta de migdale

- 1 praf de copt


Pentru crema:

- 500 ml frisca

- aproximativ 200 g piuree de dovleac copt

- aproximativ 100 ml lichior crema de whisky

- 1 lingurita esenta de rom

Preparare

Etapa 1

Puneti pe bain-marie ciocolata si untul si amestecati pana se dizolva. Adaugati laptele, galbenusurile, zaharul si amestecati pana cand se ingroasa ca un sos mai gros. Luati de pe foc si adaugati-i nuca, esentele, dovleacul ras si amestecati. In final puneti praful de copt, faina si albusul batut spuma si amestecati usor prin rasturnare. Dati la copt pentru 20 minute.

Etapa 2

Bateti frisca si cand s-a intarit adaugati-i tot piureul de dovleac. Bateti din nou apoi cand vedeti ca se intareste bine, adaugati usor lichiorul pana crema devine pufoasa. Apoi adaugati si esenta de rom si daca va plac, chiar cateva stafide. Intindeti crema pe blatul racit si dati la frigider pentru cel putin 1 ora.

Etapa 3

Decorati cu ciocolata rasa, fulgi de ciocolata si taiati in felii,romburi, triunghiuri sau ce alte forme va vor placea.






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Loboda si stevia, sanatatea din natura!Loboda si stevia, sanatatea din natura!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: