Petitchef

Flan de portocale

Desert
6 porții
10 min
30 min
Ușor
389 Kcal
Este o reteta care seamna cu crema de zahar ars , dar eu o prefer pe asta . Un gust intens de portocale si o textura fina si cremoasa

Ingrediente

Numarul de porții: 6
2 bucati portocale

1 litru lapte

300 g zahar

1 plic zahar vanilat

6 bucati oua

Preparare

  • Etapa 1 - Flan de portocale
    Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta , una dintre ele se curata de coaja , iar de la cealalta se razuieste coaja
  • Etapa 2 - Flan de portocale
    Laptele se pune intro craticioara, se adauga zaharul vanilat si coaja rasa de portocala. Se pune la foc pana ajunge in punctual de fierbere .Se strtecoara laptele (optional )
  • Etapa 3 - Flan de portocale
    Intr-un alt vas se sparg ouale, se adauga 150 g zahar si se freaca pana nu se mai simte zaharul .
  • Etapa 4 - Flan de portocale
    Se toarna laptele cald incet amestecind continuu. Punem lichidul în forme antiadezive unse cu unt .
  • Etapa 5 - Flan de portocale
    Se pun formele intr-o tava si se toarna sub ele o cana cu apa rece, le dam la cuptorul incalzit la 180 grade
  • Etapa 6 - Flan de portocale
    Coaja de la o portocala se opareste doua minute in 100 ml apa clocotita , scoatem coaja de acolo si in apa aceea stoarcem sucul de la cele doua portocale si adaugam zaharul ramas
    Acest amestec se pune la foc timp de 5 minute dupa care il lasam la racit.
  • Etapa 7 - Flan de portocale
    Scoatem din cuptor flanul, si il lasam si pe el sa se raceasca. Inainte de al scoate din forme dam cu lama cutitului pe peretele vasul sa desprindem compozitia, si turnam pe o farfurie.
    Peste punem sirop si servim
    Este foarte bine daca il puneti pentru cateva ore la frigider , va fi mai bun .

Poze

Flan de portocale, poza 1Flan de portocale, poza 2

Informații nutriționale (pentru o porţie):

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție = 336g
Calorii: 388Kcal
  • Carbo: 66g
  • Grăsimi: 7.9g
  • Grăsimi sat.: 3g
  • Proteine: 12.4g
  • Fibre: 1.4g
  • Zahăr: 65.3g
  • ProPoints: 10
  • SmartPoints: 19

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii

Întrebări:

Timpul de la cuptor????????

Răspuns:

In functie de dimensiunea formelor intre 20-40 minute




Comentarii (22):

barbuleasa_p2013
barbuleasa_p2013, 01/03/2014

Excelenta prajitura !!!!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/03/2014

Este delicios, am preparat aşa ceva.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/03/2015

Super

(0) (0) Abuz
25/02/2015

Un deliciu

(0) (0) Abuz
25/02/2015

Delicioasa!!

(0) (0) Abuz
25/02/2015

Pare ca o crema de zahar ars

(0) (0) Abuz
lumi si edouard_h2013
lumi si edouard_h2013, 25/02/2015

Nu am intzeles cat timp trebuiesc lasate formele in cuptor ?

(0) (0) Abuz
25/02/2015

Delicioasa !

(0) (0) Abuz
06/03/2014

Cum sa nu fac si eu asa cevaaaa?!!!!!!!

(0) (0) Abuz
05/03/2014

Hmmmm!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura de portocale si crema de branza
Prajitura de portocale si crema de branza
8 porții
50 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Piept de rata cu sos de portocale
Piept de rata cu sos de portocale
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Rulada portugheza cu portocale
Rulada portugheza cu portocale
12 porții
30 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Crêpes suzette, reteta traditionala
Crêpes suzette, reteta traditionala
12 porții
2h15m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Vin fiert - Petitchef
Vin fiert - Petitchef
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

La ce pot fi folosite cojile de portocale?La ce pot fi folosite cojile de portocale?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: