Petitchef

Fondant de ciocolata fara gluten

Este greu sa mananci un desert cu ochii inchisi atunci cand ai intoleranta la lactoza sau la gluten. Petitchef rezolva aceste probleme cu un desert cu ciocolata si fara gluten.

Desert
6 porții
20 min
10 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

6

Preparare

  • Etapa 1 - Fondant de ciocolata fara gluten
    Se topeste ciocolata impreuna cu untul. Se adauga zaharul si se amesteca. Apoi se adauga faina de porumb si se amesteca asigurandu-va ca nu se formeaza cocoloase.
  • Etapa 2 - Fondant de ciocolata fara gluten
    Separati albusurile de galbenusuri. Se adauga galbenusurile la amestecul de ciocolata si se amesteca bine.
  • Etapa 3 - Fondant de ciocolata fara gluten
    Se bat albusurile spuma si se adauga la amestecul de ciocolata. Se incorporeaza cu miscari largi astfel incat aluatul sa fie cat mai aerat.
  • Etapa 4 - Fondant de ciocolata fara gluten
    Se toarna amestecul in ramekins unse in prealabil si se coace timp de 10 minute la 200°C. Coaceti numai 6 - 7 minute pentru o un fondant care curge.
  • Etapa 5 - Fondant de ciocolata fara gluten
    Si acum va puteti bucura de fondantul dvs. de ciocolata!

Echipamente de gătit

Cuptor

Observații:

Pentru un fondant care curge : coaceti 6 - 8 minute la 200°C.

Pentru o consistenta mai tare : coaceti 5-10 minute in plus (verificati in permanenta consistenta).

Poze

Fondant de ciocolata fara gluten
Fondant de ciocolata fara gluten - poza 2
Fondant de ciocolata fara gluten - poza 3

Întrebări:

Buna seara. Dar în cazul în care nu avem vase ramekins putem pune în altceva? Yena spre exemplu.

Răspuns:

Daca aveti vase mici ceramice sau tip yena e ok.

În ce topiți ciocolata la aragaz sau la microunde

Răspuns:

O topiti cum puteti/doriti. La microunde se topeste in reprize de 20-30 sec.




Comentarii:

lia, 17/12/2017

Celor interesati de dulciuri de casa fara gluten tin sa le scriu ca de obicei cu orice faina ar lucra aluaturile ies ca m tari.Exista insa faina de migdale care adaugata inlocuind o treime din faina, rezolva cu succes problema :si aici trebuia sa puneti doua treimi amidon de porumb si o treime faina de migdale ,situatie in care preparatul nu s-ar fi lasat.iar gustul fainei de migdale este absolut excelent.Oricum ,multumim Petitchef pt tot ceea ce ne oferi iar comentariul meu este al unei mame de celiac si am practica si experimente nenumarate.tot pt celiakie folositi bezgluten o faina poloneza ceva mai ieftina si f buna

(0) (0) Abuz
GABRIELA, 12/06/2017

Am urmarit reteta si am o nelamurire. Nu e vorba despre amidon de porumb? Cand spui faina de porumb, lumea intelege malai. Exista si faina fara gluten de la Scahr. Eu o folosesc, pentru ca sunt celiaca. Te rog sa precizezi despre ce faina e vorba.

(1) (0) Abuz
Dana, 12/06/2017

Copilul meu are intoleranta la gluten multumesc pt reteta acum 19 ani nu gaseam nimic inventam acum mai gasim cate ceva multumesc

(0) (0) Abuz
06/05/2017

Bun

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează