Petitchef

Fursecuri cu nuca de cocos (tavalita cu nuca de cocos)

Desert
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor
FURSECURI CU NUCA DE COCOS (Tavalita cu nuca de cocos)
  • (1.00/5 - 1 vot)
  • 1
FURSECURI CU NUCA DE COCOS (Tavalita cu nuca de cocos)
 

Ingrediente

Numarul de porții: 6

blat:

300 g zahar pudra

1 pac./esenta vanilie

35 g miere de albine

3 oua

100 g unr/marg

450 g faina

1 priza sare

20 g praf copt

esenta rom

200 g lapte


glazura:

250 g zahar tos

250 g unt

30g cacao

300 g lapte

100 g ciocolata-optional

rom

Preparare

  • Faina se amesteca cu praful de copt. Untul se freaca cu miererea, zaharul, zaharul/esenta de vanilie si rom, sarea si ouale puse pe rind. In continuare mixeaza aternativ laptele si faina.
  • Aceasta masa se toarna intr-o tava cu dimensiuna de ca.25x40cm, captusita cu hirtie de copt. Totul se coace la 180°C ca. 35-40 minute.
  • Dupa coacere se lasa 10 minute. in tava, dupa care se rastoarna pe un gratar de bucatarie, se trage hirtia jos si s elasa sa se racesca complet.Eventual chiar de pe o zi pe alta.
  • Blatul se taie un bucati de marime si forma dorite si cu ajutorul unei furculite se scufunda in urmatoarea glazura si bucatica cu bucatica se tavaleste in fulgi de cosos si se pune pe un platoru.
  • glazura:
    Laptele se incalzeste putin si in el se dizolva zaharul. Pe foc mic se pune la topit untul impreuna cu cacaoa si se amesteca mereu pina cind cele doua ingrediente au devenit precum o crema fara cocoloase.,in continuare se adaoga amestecul de zahar cu lapte, se amesteca bine, eventual se adaoga si ciocolata si esenta/romul dupa gust.
  • Se amesteca mereu , pina ce toate ingredietele sint bine omogenizate. Glazura NU trebuie sa fiarba si NU trebuie sa fie foarte fierbinte cind introducem bucatile de prajitura in ea.Se tine calda pe marginea plitei sau daca este electrica, se stinge si din cind in cind se da drumul pe 1.
  • Degetul mic sa poata suporta caldura, atunci glazura este perfecta pentru a o folosi. Daca este prea fierbinte, se inmoaie bucatile de prajitura si se desprind din furculita si se pierd in glazura, si asta NU se doreste.


Comentarii:

27/10/2013

Beeeeeeeeeeeeeee scarba

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Deserturi cu nuca de cocosDeserturi cu nuca de cocosMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiUleiul din nuca de cocos - un aliment complexUleiul din nuca de cocos - un aliment complex

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: