Petitchef

Gem de corcoduse

Desert
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 si ½ kg corcoduse rosii coapte dar nu foarte moi

1 kg zahar

Zeama de la 1 lamaie

Preparare

  • Mai intai inalturam corcodusele stricate, lovite sau patate. Le spalam bine in mai multe ape dupa care le punem intr-o cratita destul de mare care a fost spalata si oparita cu apa fiarta. A una speciala folosita numai la dulceturi si gem. Se aseaza un strat de corcoduse, unul de zahar sa le acopere bine si tot asa pana terminam ingredientele iar ultimul strat sa fie de zahar. Se lasa acoperita peste noapte cu un tifon sau capac pentru a-si lasa zeama.
  • A doua zi ne ocupam de de borcane daca n-am facut-o deja. Trebuiesc spalate si clatite bine apoi oparite cu apa clocotita. Eu am folosit aceste borcane pentru ca se consuma repede, in cateva luni. Punem vasul pe flacara mica, a folosit o plita pentru copt ardeii si a pus cratita peste ea si apoi pe flacara. Se amesteca mereu si cand a scazut la ½ din catitate se da pasta prin sita si se indeparteaza samburii.
  • Se pune din nou pe foc pentru 20-35 minute in functie de cat de gros vreti sa fie. Spre sfarsit se adauga si sucul de lamaie care are rolul de a conserva foarte bine.A lasat vreo 35 de minute pentru ca imi place sa fie ca o marmelada. Se aseaza niste cutite cu lama sub fundul borcanelor si se pune gemul putin racorit nu foarte fierbinte. Borcanele nu se umplu de tot ci se lasa un spatiu de aproximativ 2-3 degete.Se strange foarte puternic capacul si se pun in paturi pana a doua zi cand se aseaza in camara.
  • Cine doreste le poate steriliza pentru a tine tot anul. Se pun ziare sau carpe pe fundul unei oale inalte si se umplu cu apa calduta pana aproape de gatul borcanelor fara sa depaseasca capacul sau celofanul daca ati folosit, se aseaza borcanele si ziare printre ele sa nu se atinga unele de altele si se da focul mai mic.
  • Timpulde sterilizare se socoteste din momentul in care apar basicute la nivelul borcanelor. Daca scade apa se mai adauga dar tot calda. Se lasa in oala pana se mai racoreste si apoi se pun in paturi pana a doua zi. Este excelent pentru micul dejun, prajituri, gogosi si chiar la torturi.

Poze

Gem de corcoduse, poza 1Gem de corcoduse, poza 2Gem de corcoduse, poza 3



Comentarii (18):

05/08/2013

Abea astept sa fac si eu acest gem,caci am adus corcoduse de tara.cred ca-i delicios ca va fi dulce acrisor.

(0) (0) Abuz
01/08/2013

Anu asta fac si eu sa vad cum imi iese daca imi place va anunt

(0) (0) Abuz
25/07/2013

Excelent !

(0) (0) Abuz
24/07/2013

Bun

(0) (0) Abuz
20/07/2013

Buna treaba

(0) (0) Abuz
20/07/2013

Comebune ntariul tău:

(0) (0) Abuz
14/07/2013

Azi ma duc la cules de corcoduse



azi ma duc la cules de corcoduse

(0) (0) Abuz
12/07/2013

O sa incerc si eu.mi se pare un gem minunat.eu am facut un fel de otet si o pasta din corcoduse,pe care le folosesc in prezent.(fara serilizare)lichidul il folosesc la acritul ciorbelor si in loc de suc de lamiie la sucuri,iar pasta o folosesc la salate in loc de otet.corcodusele au fost galbene si am facut din aproximativ dintr-unkg.jumate.

(0) (0) Abuz
08/07/2013

Foarte bunba

(0) (0) Abuz
03/07/2013

Perfect pentru clatite, Mioara

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Gem de corcoduse rosii
Gem de corcoduse rosii
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Gem de corcoduse, cu mere si morcovi
Gem de corcoduse, cu mere si morcovi
10 porții
1h15m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Gem de prune
Gem de prune
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Gem de prune facut in casa
Gem de prune facut in casa
15 porții
45 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Humus cu sfecla rosie
Humus cu sfecla rosie
4 porții
5 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: