Petitchef

Glazură de ciocolată tip oglindă, explicată pas cu pas

Pentru a-ți uimi oaspeții cu un desert rafinat, optează pentru o glazură de ciocolată tip oglindă! Această glazură va fi absolut perfectă pe un Chocolate Royal - Trianon, pe un tort sau chiar pe gogoși americane.

Altele
10 porții
20 min
Ușor

Ingrediente

10

Materiale

  • Termometru
  • Tort congelat cu diametrul de 20 cm
  • crăticioară
  • sită fină
  • grilaj
  • Spatulă/lingură

Preparare

  • Etapa 1 - Glazură de ciocolată tip oglindă, explicată pas cu pas
    Înmuiați foile de gelatină în apă rece.
  • Etapa 2 - Glazură de ciocolată tip oglindă, explicată pas cu pas
    Puneți restul ingredientelor (zahărul, apa, smântâna lichidă și pudră de cacao) într-o cratiță și amestecați cu o lingură. Nu amestecați cu telul, aceasta va face bule de aer care vor strica efectul de oglindă.
  • Etapa 3 - Glazură de ciocolată tip oglindă, explicată pas cu pas
    Puneți cratița la foc mediu și încălziți în timp ce amestecați (întotdeauna cu o lingură). Luați tigaia de pe foc după ce ingredientele au fost încorporate și amestecul s-a lichefiat.
  • Etapa 4 - Glazură de ciocolată tip oglindă, explicată pas cu pas
    Treceți amestecul printr-o sită (strecurătoare fină) pentru a evita cocoloașele. Stoarceți gelatina apoi adăugați-o în compoziția de mai sus și amestecați totul bine (cu o lingură) până se dizolva bine.
  • Etapa 5 - Glazură de ciocolată tip oglindă, explicată pas cu pas
    Folosiți un termometru și reduceți temperatura la 36°C, amestecând regulat. Aveți grijă să nu introduceți aer în amestec.
  • Etapa 6 - Glazură de ciocolată tip oglindă, explicată pas cu pas
    Acum puteți glazura tortul. Nu uitați să folosiți o prăjitură/tort foarte rece și să îl/o așezați pe un grătar, înainte ca temperatura de glazurare să fie optimă.

Observații:

Temperature:
Pentru glazură este absolut necesar ca temperatură sa fie intre 35°C si 37°C când o turnați peste prăjitură care trebuie să fie înghetată complet, ca să iasă bine. Dacă va fi prea fierbinte, va „aluneca”, fără să se întărească. Prea rece, glazura ta va fi mult prea groasă!

Atenție la bule de aer:
Mai presus de toate, nu amestecați glazura cu un tel, scopul fiind acela de a evita introducerea aerului în timpul amestecării. Folosește o lingură, o spatulă de exemplu.

Poze

Glazură de ciocolată tip oglindă, explicată pas cu pas
Glazură de ciocolată tip oglindă, explicată pas cu pas - poza 2
Glazură de ciocolată tip oglindă, explicată pas cu pas - poza 3
Glazură de ciocolată tip oglindă, explicată pas cu pas - poza 4
Glazură de ciocolată tip oglindă, explicată pas cu pas - poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Bilute de cereale cu ciocolata tip nesquik
Bilute de cereale cu ciocolata tip nesquik
2 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort de halloween cu glazură diabolică
Tort de halloween cu glazură diabolică
8 porții
2 ore
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ciocolată liège, cremă de ciocolată vieneză
Ciocolată liège, cremă de ciocolată vieneză
3 porții
4 h 10 m
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează