Petitchef

Gogosi

Desert
8 porții
30 min
30 min
Ușor
Eu cred ca nu o sa ma satur niciodata de gogosi, sunt cele mai pufoase si delicioase, oricand si oriunde! Aceasta reteta este foarte simpla, se fac rapid rapid, daca folositi drojdie proaspata vor creste imediat si se prajesc la fel de repede. Daca vreti, le puteti umple cu crema de vanilie.

Ingrediente

Numarul de porții: 8
Pentru 25 -30 gogosi

500 gr faina

50 gr zahar

250 ml lapte

2 pliculete zahar vanilat sau esenta de vanilie

25 gr drojdie proaspata (8 gr drojdie uscata)

coaja de la o lamaie/portocala

1 praf sare

3 oua

50 ml unt topit

ulei pt. prajit

zahar granulat pt. tavalit

Preparare

  • Punem faina cernuta intr-un bol. Facem o gropita in mijloc si adaugam ouale frecate cu praful de sare, zaharul amestecat in prealabil cu laptele caldut (doar 200 ml incalzim un pic pe foc ca sa se dizolve zaharul, temp. max trebuie sa fie 37ºC cand il adaugam in faina).

    Intr-un pahar punem drojdia peste care punem o lingurita de zahar si o lasam cca 10 min ca sa se lichefieze. Cand s-a lichefiat o dizolvam cu laptele ramas si o adaugam peste componentele din castron.

    Adaugam si vanilia, coaja de lamaie sau portocala si incepem sa omogenizam cu mana toate ingredientele. Cand a devenit o cocca omogena, picuram putin cate putin unt si framanatam cu mana pana cand aluatul se desprinde de pe peretii vasului (cca 10 min).

    Acoperim castronul cu un prosop curat si punem coca la dospit cca 1ora min. sau pana cand se dubleaza in volum.

    In momentul in care a crescut, ungem blatul de lucru cu ulei, intindem coca cu facaletul astfel incat sa aiba grosimea de aprox. 1 cm. Decupam gogosile cu un pahar sau forma de biscuiti cu diametrul de 7-8 cm apoi le transferam intr-o tava sau le aliniem pe blatul de lucru si le mai lasam sa creasca vreo 30 min.

    Cand s-au dublat, le prajim in uleiul incins apoi le scoatem pe un prosop de hartie sa absoarba excesul de grasime. le tavalim prin zagar granulat si le servim cu pofta! :-)
    Zaharul de tavalit se poate amesteca cu putina scortisoara daca va place!

Poze

Gogosi, poza 1Gogosi, poza 2Gogosi, poza 3Gogosi, poza 4Gogosi, poza 5Gogosi, poza 6



Comentarii (54):

05/03/2014

Foarte bune

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/02/2014

Buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/10/2013

Am urmat reteta.....simpla si buna :) pofta mare

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
02/09/2013

Ff bune..

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/07/2013

Excelent!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/07/2013

Deliciossaa.......Pot sa pun smantana in loc de lapte?:))))

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
gabrielacuisine
Răspuns gabrielacuisine:

Bineinteles!

19/06/2013

Mai bun de atit nu se poate!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/06/2013

Bune tati !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/02/2014

Excelente

(0) (0) Abuz
20/02/2014

Este foarte buna reteta

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Gogosi pufoase
Gogosi pufoase
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Gogosi fragede (reteta video)
Gogosi fragede (reteta video)
15 porții
1 oră
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Gogosi in 15 minute
Gogosi in 15 minute
12 porții
15 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cheesecakes vegan
Cheesecakes vegan
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crêpes suzette, reteta traditionala
Crêpes suzette, reteta traditionala
12 porții
2h15m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Vin fiert - Petitchef
Vin fiert - Petitchef
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Pufoasele gogosi-desert apreciat in bucataria romaneascaPufoasele gogosi-desert apreciat in bucataria romaneasca

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: