Petitchef

Gogosi umplute cu dulceata de capsuni

Desert
15 porții
60 min
20 min
Ușor
Absolut delicioase !!

Ingrediente

Numarul de porții: 15
200 ml apa calduta

500 g faina (Aproximativ)

Un pliculet de drojdie uscata (7 g)

1/2 lingurita sare

50 ml ulei

Un borcan de dulceata de capsuni de casa (400 g ; din care am folosit doar jumatate)

Preparare

  • Mod de preparare :
    Intr-un vas, drojdia uscata se amesteca cu faina si cu sarea si apoi se adauga apa calduta si se framanta pana ce aluatul se dezlipeste vas.
  • Apoi se pune ulei pe maini, cate un pic si se framanta bine pana incoporam cei 50 ml ulei.
  • Se lasa la dospit circa o ora - la loc cald.
  • Cand e gata aluatul se incepe modelarea gogosilor astfel: se ia cate o bucatica de aluat si din ea se face o bila, care se aplatizeaza si in mijlocul ei se face o gaura, care se umple cu dulceata; apoi cu grija se trage de "marginile "aluatului si se unesc, si in final, cu ajutorul mainilor se modeleaza gogoasa, sub forma de bila.
  • Gogosile astfel formate se prajesc/coc in baie de ulei incins.
  • Cand sunt gata, se scot pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra.



Comentarii:

01/03/2014

Aluatul este naspa ! ! !
eu am incercat sa le fac , dar aluatul nu se tine se rupe , cu aluatul asta nu se pot face gogosi umplute cu dulceata ! ! !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/03/2014

Naspa aluatul! Drojdia se pune cu putin zahar si apa (lapte ) calud sa creasca, apoi se adauga restul ingredientelor. Cred ca ar fi bune cu aluat de cozonac:lapte +oua+etc....

(0) (0) Abuz
26/02/2014

Eu pregatesc foarte de multi ani cu ,,,drojdie ,,, dar ca sa activezi drojdia se pune < zahar > nu sare ,poate ai gresit daca vrei sa corectezi ,caci daca o persoana tinara incearca sa faca aceasta reteta folosind sare se va dezamagi si va renunta .Toti facem diferit ,,,drojdia ,,,se pune cu un pic de apa calduta si cu un pic de zahar < se face maiaua >si pe urma se adauga la restul ingredientelor,God bless.......

(1) (0) Abuz
26/02/2014

Excellent,arata apetisant!!!

(0) (0) Abuz
26/02/2014

Foarte bune

(0) (0) Abuz
edithke, 26/02/2014

EXCELENT

(0) (0) Abuz
26/02/2014

Minunate chiar daca pentru regim nu-i bine

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Gogosi umplute cu gem
Gogosi umplute cu gem
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Gogosi umplute cu gem si nuttela
Gogosi umplute cu gem si nuttela
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Dulceata din fructe de aronia
Dulceata din fructe de aronia
4 porții
9 ore
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Tarta cu capsuni si crema de patiserie
Tarta cu capsuni si crema de patiserie
10 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1h25m
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Pufoasele gogosi-desert apreciat in bucataria romaneascaPufoasele gogosi-desert apreciat in bucataria romaneascaOua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiertOua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiertRavioli - pastele umplute care au cucerit MapamodulRavioli - pastele umplute care au cucerit Mapamodul

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: