Petitchef

Ischler

Desert
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
150 g faina

150 g unt sau 200 g margarina

150 g zahar

100 g nuci macinate

1 plic zahar vanilat

coaja rasa de lamaie

aprox 3-4 Lg smantana,atat cat sa iasa o coca consistenta ce se poate intinde.


ptr.crema:

150 g unt

100 g zahar

50 ml cafea esspreso.sau de care vreti,concentrata sa fie

100 g nuca macinata -esenta de rom


ptr glazura:

1 Lg cacao sau ciocolata rasa-

2 Lg apa

75 g zahar

50 g unt

framantam aluatul din ingredientele

Preparare

  • Mentionate,,adaugand smatana pe rand si testand cu mana daca se intinde.E,facand prima data acesta prajitura,am fatamntat cu mana,ca sa-mi dau seama cata smantana trebuie,mai ales ca depinde de multi factori :faina,cata apa are untul,cat de uscate sunt nucile,etc.
  • Sper ca nu v-am speriat ,ca nu e greu.Intr-o clipa e gata.Daca apesi cu mana si vezi ca se intinde aluatul ,e bine.Se acopera cu folie si se da la rece 30 de minute.Apoi se scoate se pune pe un plan infainat si se intinde foaia cam de 5 mm grosime.Unii o intind intre folii de plastic.La mine n-a fost nevoie,am dat cu faina si planul si sucitorul si a iesit foarte bine.
  • Se decupeaza apoi cu forme sau gura unui pahar,aveti grija sa fie formele pare,pentru ca ele se vor lipi cu crema 2 cate 2.
  • Prajitura initiala e rotunda,cam de 5 cm diametru.E avand formele astea pe care nu le incercasem inca,le-am facut de diferite forme.
  • Aluatul astfel decupat se pune pe o tava cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 200*,adica la temperatura medie,nu mai stiu cate minute,dar pana se auresc frumos.Cred ca in jur de 15 minute. Intretimp facem crema batand untul spuma si adaugand restul ingredientelor.
  • Exista o varianta de ischler, la care in loc de crema cu nuci ,se pune gem. Dupa ce le-am scos din cuptor le lasam sa se raceasca,apoi le lipim doua cate doua prin intermediul cremei si le glazuram cu glazura de ciocolata,toata sau pe jumatate,sau cum vreti voi.
  • Mie mi se pare ca totul e mult mai rapid daca le faceti rotunde.Puteti face glazura de ciocolata neagra,alba, portocale sau cum vreti.Liber la imaginatie.Cele clasice sunt cu ciocolata neagra.

Poze

Ischler, poza 1Ischler, poza 2





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura de vis
Prajitura de vis
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Prajitura de vis
Prajitura de vis
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Prajitura cu pere si ciocolata (reteta video)
Prajitura cu pere si ciocolata (reteta video)
10 porții
1h25m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Buturuga tiramisu
Buturuga tiramisu
8 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Moelleux ciocolata-vanilie
Moelleux ciocolata-vanilie
10 porții
1h10m
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: