Petitchef

Islere

Desert
7 porții
40 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 7
Pentru biscuiti

- 600 g faina

- 200 g zahar pudra

- 2 oua

- 300 g untura de porc

- coaja razalita de la o lamaie

- 1 praf de copt

Pentru crema

- 300 g unt

- 300 g zahar pudra

- 3 linguri cacao

Pentru glazura

- 1/2 cana cacao

- 1/2 cana zahar pudra

- 1 lingura cu varf de margarina

- 3 linguri ulei

- apa fierbinte

Preparare

  • Se prepara mai intai biscuitii. Se pun toate ingredientele intr-un bol , praful de copt se stinge cu zeama de lamaie si se adauga la restul ingredientelor. Se framanta bine cu mana pana incepe sa se lege ca un aluat.
  • Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta bine . O sa fie un aluat sfaramicios dar nu lipicios. Se presara faina pe masa de lucru si se intinde foaie groasa cam de 0,5 cm, dupa care se decupeaza cu un pahar forme rotunde.
  • Se inlatura aluatul din jurul formelor,apoi se ia fiecare cerc si se pune in tava tapetata cu hartie de bucatarie si se baga la cuptor la 200 grade timp de 10-12 min pana se rumenesc un pic.
    Se scot cu grija sa nu se rupa si se lasa la racit.
    Intre timp se prepara crema.
    Se freaca untul cu zaharul si cacaoa pana nu se mai simte zaharul , iar crema are un aspect lucios.
  • Cand biscuitii s-au racit bine se fac perechi de cate doi si se umple cu crema. Se pune o lingurita de crema pe un biscuite iar cu celalalt biscuite se apasa bine pana se aseaza crema uniform intre cei doi biscuiti.
  • Cand toti biscuitii sunt umpluti se prepara glazura.
    Se pune un pic de apa la fiert. Intre timp se amesteca cacaoa cu zaharul pudra. Se adauga uleiul si se amesteca bine. Se adauga margarina la temperatura camerei si se amesteca pana se leaga toata cacaoa cu zaharul.
  • Cand apa a inceput sa fiarba se adauga trepat peste cacaoa cu zahar amestecand continu . Se adauga atata apa pana glazura devine ca o ciocolata topita. Nu va fi nevoie de multa apa.
  • Se ia fiecare isler si se introduce in glazura astfel incat sa acopere toata suprafata unui singur biscuite care va fi partea de sus a islerului. Aceasta tehnica mie mi se pare cea mai usoara. Puteti bineinteles sa luati cu lingurita si sa turnatu glazura pe fiecare isler dar asta e la alegerea fiecaruia.

Poze

Islere, poza 1
Islere, poza 2
Islere, poza 3
Islere, poza 4
Islere, poza 5
Islere, poza 6
Islere, poza 7
Islere, poza 8
Islere, poza 9
Islere, poza 10

Întrebări:




Comentarii (24):

21/12/2013

Super bune

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/01/2014

Imi place forte mult

(0) (0) Abuz
22/12/2013

O reteta minunata

(0) (0) Abuz
18/12/2013

Sunt delicioase!!!!

(0) (0) Abuz
09/12/2013

:) ;)

(0) (0) Abuz
16/11/2013

Superbe

(0) (0) Abuz
12/11/2013

Cred ca sunt delicioase am sa incerc si eu reteta :) :)

(0) (0) Abuz
06/11/2013

Jhm

(0) (0) Abuz
20/10/2013

:* excelent o sa incerc!!

(0) (0) Abuz
13/09/2013

In adolescentza era una dintre prajiturile mele preferate.Pentru diversificare,se poate face glazura colorata din albus de ou frecat cu zahar pudra pe bain-marie.Cand e legata se adauga margarina cat o nuca si apoi,impartzita in cate culori dorim sa facem adaugam in fiecare,culoarea dorita.Va rezulta un platou vesel.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Islere
Islere
6 porții
1h30m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Biscuiti vienezi
Biscuiti vienezi
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Briosa Leopard
Briosa Leopard
6 porții
4h10m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Salata de castraveti cu sos de iaurt
Salata de castraveti cu sos de iaurt
2 porții
5 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.