Petitchef

Mamaliga cu branza

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor
63 Kcal

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Preparare

  • Se pun la fiert apa cu sare si cubul de unt. Cand apa clocoteste se pune malaiul in ploaie amestecand mereu.
  • Se lasa sa fiarba amestecand sa nu se prinda de oala. Mamaligutza este gata cand se ia de pe peretii oalei.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (28g)
Calorii: 63Kcal
  • Carbo: 9g
  • Grăsimi: 2.2g
  • Grăsimi sat.: 1.4g
  • Proteine: 1.5g
  • Fibre: 0.4g
  • Zahăr: 0.5g
  • ProPoints: 2
  • SmartPoints: 2

Poze

Mamaliga cu branza, poza 1
Mamaliga cu branza, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

gogu, 07/02/2014

Cand fac mamaliga , cateodata iese , cateodata nu ! Oare chiar nu ma pricep sau , e din cauza malaiului ?

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Machilleos, 02/08/2018

Salamul nu merge cu mamaliga

(0) (0) Abuz
voicu tudorica, 30/09/2017

Da brânză unde este?

(0) (0) Abuz
29/09/2017

Buuuuunnnn!

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 29/09/2017

Mamaliga se face cel mai bine in tuci de fonta sau fonta de aluminiu. Daca nu aveti asa ceva in casa ar fi bine sa va cumparati. Avand un tuci nu mai este o problema prepararea mamaligii. Cand faci mamaliga cu branza nu are niciun rost sa pui unt in apa pentru mamaliga pentru ca-l poti pune in farfurie alaturi de branza. Cand fierbe apa in care s-a pus putina sare se pune malaiul in ploaie amestecand repede cu un tel, ca sa nu se faca cocoloase pana se ajunge la consistenta unei smantani groase moment in care se da focul la minim si se acopera cu un capac; se lasa sa fiarba 10-15min dupa care se amesteca cu o lingura de lemn, se pune iarasi capacul si se mai lasa inca 10-15min dupa care se amesteca din nou si se poate rasturna pe un platou, farfurie etc. Nu are nicio importanta daca se prinde de peretii tuciului(oalei) pentru ca vasul se va lasa in chiuveta cu apa in el si coaja de mamaliga de pe peretii tuciului se va desprinde singura.

(2) (0) Abuz
17/09/2015

E doar reteta clasica de mamaliga simpla.
De ce-i ziceti desert???

(1) (0) Abuz
15/03/2014

Am sa fac si eu. mmmmmmma

(0) (0) Abuz
03/01/2014

Salamul acela de pe mamaliga mai bine Nu era]

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Mamaliga cu branza la cuptor.
Mamaliga cu branza la cuptor.
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Mamaliga cu branza si smantana
Mamaliga cu branza si smantana
1 porții
20 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Mamaliga cu branza si oua romanesti
Mamaliga cu branza si oua romanesti
8 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Carnati cu mamaliga
Carnati cu mamaliga
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu mangold si branza rasa
Tarta cu mangold si branza rasa
6 porții
55 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branzaBranza cu mucegai sau Branza AlbastraBranza cu mucegai sau Branza AlbastraMamaliga, preparat traditional romanesc!Mamaliga, preparat traditional romanesc!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.