Mamaliga se face cel mai bine in tuci de fonta sau fonta de aluminiu. Daca nu aveti asa ceva in casa ar fi bine sa va cumparati. Avand un tuci nu mai este o problema prepararea mamaligii. Cand faci mamaliga cu branza nu are niciun rost sa pui unt in apa pentru mamaliga pentru ca-l poti pune in farfurie alaturi de branza. Cand fierbe apa in care s-a pus putina sare se pune malaiul in ploaie amestecand repede cu un tel, ca sa nu se faca cocoloase pana se ajunge la consistenta unei smantani groase moment in care se da focul la minim si se acopera cu un capac; se lasa sa fiarba 10-15min dupa care se amesteca cu o lingura de lemn, se pune iarasi capacul si se mai lasa inca 10-15min dupa care se amesteca din nou si se poate rasturna pe un platou, farfurie etc. Nu are nicio importanta daca se prinde de peretii tuciului(oalei) pentru ca vasul se va lasa in chiuveta cu apa in el si coaja de mamaliga de pe peretii tuciului se va desprinde singura.
Comentarii:
Cand fac mamaliga , cateodata iese , cateodata nu ! Oare chiar nu ma pricep sau , e din cauza malaiului ?
Salamul nu merge cu mamaliga
Da brânză unde este?
Buuuuunnnn!
Mamaliga se face cel mai bine in tuci de fonta sau fonta de aluminiu. Daca nu aveti asa ceva in casa ar fi bine sa va cumparati. Avand un tuci nu mai este o problema prepararea mamaligii. Cand faci mamaliga cu branza nu are niciun rost sa pui unt in apa pentru mamaliga pentru ca-l poti pune in farfurie alaturi de branza. Cand fierbe apa in care s-a pus putina sare se pune malaiul in ploaie amestecand repede cu un tel, ca sa nu se faca cocoloase pana se ajunge la consistenta unei smantani groase moment in care se da focul la minim si se acopera cu un capac; se lasa sa fiarba 10-15min dupa care se amesteca cu o lingura de lemn, se pune iarasi capacul si se mai lasa inca 10-15min dupa care se amesteca din nou si se poate rasturna pe un platou, farfurie etc. Nu are nicio importanta daca se prinde de peretii tuciului(oalei) pentru ca vasul se va lasa in chiuveta cu apa in el si coaja de mamaliga de pe peretii tuciului se va desprinde singura.
E doar reteta clasica de mamaliga simpla.
De ce-i ziceti desert???
Am sa fac si eu. mmmmmmma
Salamul acela de pe mamaliga mai bine Nu era]