Petitchef

Mere caramelizate cu inghetata

Desert
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
200 g. biscuiti

150 g. unt

1 lingura de alune tocate

50 g. migdale


200 g. zahar

sucul de la o lamaie

Preparare

  • Se topeste untul si se amesteca cu biscuitii, cu mixerul sau intr-un blender. Se adauga apoi migdalele si alunele. Se lasa apoi la rece in frigider.
  • Se taie apoi din aluat forme de cerc si se coc in cuptor 10-15 minute.Se decojesc merele si se scot samburii. Se taie fiecare in 4 si se aseaza intr-o tava.
  • Intr-o craticioara se pune zaharul, un pahar de apa si sucul de lamaie si se lasa pe foc. Cand siropul incepe sa fiarba se toarna peste mere si se baga tava la cuptor 25-30 de minute (merele se intorc pe cealalta parte dupa 12-15 minute). Se lasa apoi la racit.
  • Se aseaza in farfurii de desert cate 1-2 biscuiti preparati mai devreme, 1-2 bucati de mar si se acopera totul cu inghetata.

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Mere din aluat (paine cu mere si stafide)
Mere din aluat (paine cu mere si stafide)
4 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Mere coapte umplute cu smochine
Mere coapte umplute cu smochine
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Mere coapte si inghetata de vanilie
Mere coapte si inghetata de vanilie
4 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Dame blanche, inghetata perfecta
Dame blanche, inghetata perfecta
1 porții
5 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Budinca cu mere si caramel
Budinca cu mere si caramel
10 porții
1h20m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Mere coapte cu scortisoara
Mere coapte cu scortisoara
4 porții
50 min
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: