Petitchef

Mille feuille cu crema de lamaie

Desert
6 porții
30 min
40 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Pentru foi:

-o jumatate pachet foietaj,

-un ou,

-2-3 linguri zahar tos,


Crema:

-5 linguri zahar,

-3 linguri faina,

-350 ml lapte (plus 150 ml pentru frisca),

-50g unt,

-coaja rasa de la o lamaie,

-zeama de la jumatate de lamaie,

-un plic frisca,

-300 g fructe proaspete (eu am folosit visine)

Preparare

  • Ideea de baza si "chichita" la acest mille feuille este coptul. Asa ca, dupa ce s-a dezghetat aluatul trebuie sa va asigurati ca aveti doua vase de copt care sa intre unul in altul, pentru ca aluatul sa se coaca "tasat".
    Eu am copt foaia intre doua tavi teflonate pe care le-am uns putin iar pe cea de deasupra am asezat un vas termorezistent ca sa aiba greutate. Se poate folosi si hirtia de copt.
    Nu uitati sa intepati aluatul din loc in loc, pentru a-l ajuta sa nu se ridice. Se verifica foaia din cand in cand iar cand este aproape gata se scoate si se spoieste cu oul batut, se da 5 min. la cuptor sa se coaguleze apoi se presara cu zahar tos si se mai lasa cateva min. sa se topeasca si sa capete un aspect frumos.Eu am preferat sa tai din start aluatul in forme pentru ca fiind crocanta foaia este destul de greu de taiat dupa ce se coace.
    In timp ce se coace foaia putem prepara iute frisca (ca in instructiuni.) si crema de lamaie.
    Pentru crema amestecam bine zaharul cu faina, diluam cu laptele rece si punem la fiert pe baie de abur. Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se adauga untul, coaja si zeama de lamaie. Dupa ce s-a racit am adaugat in crema 3 linguri frisca ca sa fie si mai fina. Mai departe e joaca. Am pus cu un sprit pe fiecare bucatica de aluat crema-fructe-frisca-foaie-frisca-fructe. Recunosc, foaia trebuia sa fie si mai tasata insa gustul este divin.
    Cum v-am spus mille feuille este o prajitura pe care merita sa o incercati. O sa fiti cuceriti de gustul ei si o sa o treceti la favorite cu siguranta...


Video sugerat

YouTube

Comentarii:

doinaru, 08/07/2016

Este foarte gustoasa si pe vremea tineretii mele ( acum vreo 30-40 de ani ) aceasta reteta era piatra de incercare a fiecarei gospodine cu pretentii , pentru ca aluatul era preparat in casa (nu se gasea la magazin) si iti lua o zi intrega sa faci acest desert.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/07/2013

Complicat, n/o mai recomanda,nici prea gustoasă cred că nue

(0) (1) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu crema de lamaie
Tarta cu crema de lamaie
4 porții
1h20m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tarta cu visine, crema de lamaie si bezea
Tarta cu visine, crema de lamaie si bezea
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Bagel cu somon, castravete si crema de branza
Bagel cu somon, castravete si crema de branza
1 porții
11 min
Foarte ușor
Rețetă Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Brownie cu lamaie
Brownie cu lamaie
8 porții
1h10m
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branzaSupa crema - colectie de reteteSupa crema - colectie de retete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: