Petitchef

Minitortulete de craciun

Desert
6 porții
60 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
3 oua

250 g zahar tos

250 g margarina moale

150 ml lapte

280 g faina

2 plicuri praf de copt

100 g stafide

1 lingurita pudra de scortisoara

1/2 lingurita ghimbir razuit

1 lingurita coaja de portocala confiata

1 lingurita coaja de lamaie confiata

coaja rasa de la o portocala

coaja rasa de la o lamaie

1 lingura lichior Amaretto

100 g fructe de padure (congelate)

10 buc. cirese (din compot sau congelate)

200 g zahar pudra

zeama stoarsa de la 1/2 lamaie

1 lingura apa rece

1 lingurita fulgi de migdale

Preparare

  • Galbenusurile pus in robotul de bucatarie impreuna cu zaharul si pornit robotul la viteza maxima dupa 10 minute, timp in care galbenusurile s-au albit si s-au spumat, am adaugat margarina taiata cubulete; dat robotului inca o tura de 5 minute, dupa care adaugat cate putin lapte si lichior (robotul la viteza mijlocie).
  • Cand s-a integrat foarte bine laptele si lichiorul am adaugat stafidele, cojile rase si cele confiate de portocala si lamaie, ghimbirul, scortisoara,fructele de padure , am dat un impuls scurt robotului, apoi am lasat galbenusurile deopartesi trecut la albusuri pe care batut spuma cu cele trei linguri de zahar lasate deoparte.
  • In galbenusurile bine batute adaugam faina amestecata cu praful de copt.In compozitia de galbenusuri se adauga cea de albusuri cu faina si se pun in formele speciale (va cer scuze ca am uitat sa va arat tava speciala de copt aceste minitortulete sau maxibriose, cum vrea fiecare) . Se coc 30 - 35 minute.
  • Dupa racirea tortuletelor acestea se glazureaza cu o glazura de zahar "icing", care se prepara in felul urmator: zaharul pudra se pune intr-un bol si se amesteca cu zeama de lamaie, treptat se adauga apa, amestecand continuu, pana se obtine o compozitie cremoasa si densa.
  • Glazura se toarna peste minitortulete; se pune in varful fiecaruia cate o boaba de cireasa, o zmeura, mure, cateva boabe de strugurasi rosii si afine.Deasupra se rade coaja de portocala, lamaie si cateva migdale.

Poze

MINITORTULETE DE CRACIUN, poza 1MINITORTULETE DE CRACIUN, poza 2MINITORTULETE DE CRACIUN, poza 3MINITORTULETE DE CRACIUN, poza 4MINITORTULETE DE CRACIUN, poza 5MINITORTULETE DE CRACIUN, poza 6MINITORTULETE DE CRACIUN, poza 7MINITORTULETE DE CRACIUN, poza 8MINITORTULETE DE CRACIUN, poza 9MINITORTULETE DE CRACIUN, poza 10MINITORTULETE DE CRACIUN, poza 11
A adi`s blog



Comentarii:

26/12/2017

Craciun

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 27/12/2016

Minunat!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Biscuiti pentru craciun
Biscuiti pentru craciun
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cuccidati - biscuiti sicilieni pentru craciun
Cuccidati - biscuiti sicilieni pentru craciun
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Fursecuri cu miere pentru craciun - reteta bunicii
Fursecuri cu miere pentru craciun - reteta bunicii
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Bezele caciula lui mos craciun
Bezele caciula lui mos craciun
15 porții
1h45m
Ușor
5 / 5
Rețetă Buturuga de craciun cu clatite
Buturuga de craciun cu clatite
10 porții
3h30m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Mantecados
Mantecados
6 porții
1h10m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Culorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateO masa de Craciun spectaculoasa!O masa de Craciun spectaculoasa!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: