Petitchef

Negres de post, cu viine

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
1 cana zahar,

1 cana ulei,

5 linguri gem de prune,

1 praf de sare,

esenta de vanilie,

1/2 plic praf de copt,

bicarbonat stins cu zeama de lamaie ,

2 cani faina,

3 linguri cacao,

Preparare

  • A pus toate ingredientele intr-un castron si a mixat putin, pentru omogenizare.
  • A adaugat si faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt, a pus si bicarbonatul stins. Am mixat bine.A adaugat inca 2 linguri pline de faina, mi s-a parut ca aluatul o cere; compozitia avea aspectul unei smantani groase.
  • A turnat totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt . A pus deasupra visinele trecute prin faina.
  • A introdus tava in cuptorul preincalzit, 10 minute la foc iute; apoi am setat cuptorul la 180 de grade si a lasat prajitura in cuptor aproape o ora. Mai verificati din cand in cand, cu o scobitoare.

Poze

Negres de post, cu viine, poza 1Negres de post, cu viine, poza 2Negres de post, cu viine, poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Gem de prune facut in casa
Gem de prune facut in casa
15 porții
45 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Frappuccino ca la starbucks
Frappuccino ca la starbucks
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Negresa de post
Negresa de post
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Negresa cu nucă - de post
Negresa cu nucă - de post
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Negresa de post
Negresa de post
8 porții
50 min
Foarte ușor
3.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Si noi ce mai mancam...in post?Si noi ce mai mancam...in post?Retete de postRetete de postSalate de postSalate de post

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: