Petitchef

Pasta de pere

Desert
4 porții
15 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1,2 kg pere curatate

600 g zahar cu pectina

1/2 fiola esenta vanilie

Preparare

  • Perele se curata de coaja si seminte se amesteca cu zaharul si se lasa la rece cam o ora.
  • Se pune la foc mic pana ce perele se inmoaie dupa care cu ajutorul unui mixer vertical pasam compozitia pana obtinem o pasta.
  • Mai fierbem timp de 10 minute ,aromatizam cu esenta de vanilie dupa care punem pasta in borcane sterilizate ,capsam si le tinem in paturi pana se racesc.
  • Obtinem o pasta fina ,parfumata ce se poate servi ca atare la micul dejun sau in diverse prajituri.

Poze

Pasta de pere, poza 1Pasta de pere, poza 2Pasta de pere, poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pasta de leustean
Pasta de leustean
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Pasta de ardei kapia
Pasta de ardei kapia
6 porții
35 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Frangipane cu pere
Frangipane cu pere
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Chec cu ciocolata si pere
Chec cu ciocolata si pere
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si pere
Tarta cu ciocolata si pere
6 porții
35 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cateva cuvinte despre...pasta misoCateva cuvinte despre...pasta misoCe trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pereCe trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pere

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: