Petitchef

Pasta de pere

Desert
4 porții
15 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1,2 kg pere curatate

600 g zahar cu pectina

1/2 fiola esenta vanilie

Preparare

  • Perele se curata de coaja si seminte se amesteca cu zaharul si se lasa la rece cam o ora.
  • Se pune la foc mic pana ce perele se inmoaie dupa care cu ajutorul unui mixer vertical pasam compozitia pana obtinem o pasta.
  • Mai fierbem timp de 10 minute ,aromatizam cu esenta de vanilie dupa care punem pasta in borcane sterilizate ,capsam si le tinem in paturi pana se racesc.
  • Obtinem o pasta fina ,parfumata ce se poate servi ca atare la micul dejun sau in diverse prajituri.

Poze

Pasta de pere, poza 1
Pasta de pere, poza 2
Pasta de pere, poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Pasta de ton in cupe de lamaie
Pasta de ton in cupe de lamaie
1 porții
25 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Pasta de ardei kapia
Pasta de ardei kapia
6 porții
35 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Frangipane cu pere
Frangipane cu pere
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Chec cu ciocolata si pere
Chec cu ciocolata si pere
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si pere
Tarta cu ciocolata si pere
6 porții
35 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Ce trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pereCe trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pereSalata de fructe, desertul perfect!Salata de fructe, desertul perfect!Cateva cuvinte despre...pasta misoCateva cuvinte despre...pasta miso

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.