Petitchef

Pateu din ficat de pui, aromat cu busuioc si stafide

Desert
5 porții
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 5
500 g ficat pui

100 ml smantana

100 gr stafide

100 ml vin alb

2-3 catei usturoi


60 g unt

sare

piper

putina boia de ardei

Preparare

  • Topim untul intr-o tigaie. Punem apoi ficateii spalati si scursi bine de apa si-i prajim la foc moderat timp de 7-8 minute. Adaugam 2-3 catei de usturoi, o lingurita de busuioc uscat , si mai amestecam acolo..un minut-doua. Oprim focul, lasam sa se racoreasca si ne ocupam de stafide, pe care le punem intr-o cescuta, le acoperim cu vinul si le dam la microunde sau le punem la foc mic intr-un ibric.
  • Le lasi pana se umfla.
    Ficatelul il pui in cana de la blender sau la robot si mixezi bine cu tot ce mai era in tigaie. Adaugi apoi smantana si vreo 3 linguri din vinul de la stafide, sare, piper, boia si pasezi pana obtii o pasta fina.
  • Va iesi o compozitie molicica dar nu te speria, se va intari perfect dupa ce o dai la frigider. pentru un aspect frumos am urmat in continuare pasii prezentati de Cristina.

Poze

Pateu din ficat de pui, aromat cu busuioc si stafide, poza 1Pateu din ficat de pui, aromat cu busuioc si stafide, poza 2

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Ulei aromat cu busuioc




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ulei aromat cu busuioc
Ulei aromat cu busuioc
1 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pui tandoori Petitchef
Pui tandoori Petitchef
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Pateu din ficat de pui
Pateu din ficat de pui
2 porții
30 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Pateu din ficatei de pui
Pateu din ficatei de pui
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pateu din brinza si leurda ~i~(usturoi salbatc)
Pateu din brinza si leurda ~i~(usturoi salbatc)
4 porții
1h40m
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Culorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateO delicatesa din antichitate – sparanghelulO delicatesa din antichitate – sparanghelulLoboda si stevia, sanatatea din natura!Loboda si stevia, sanatatea din natura!Delicii din cufarul marii - salata de icreDelicii din cufarul marii - salata de icre

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: